Shadow

Wellness, wandelen en mountainbiken met Hotel Golserhof in Zuid-Tirol

In Merano, het Duits-sprekende deel van het Italiaanse Zuid-Tirol ligt het prachtige vier-sterren superior Hotel Golserhof. Terwijl elders in Zuid-Tirol nog volop wordt geskied, kun je hier al genieten van het ontluikende voorjaar. Misschien wel de fijnste manier om jezelf na de winter weer helemaal op te laden is via de wandel- of wellness-arrangementen van dit hotel.

Vanuit de infinity-pool genieten van het berglandschap en de wijngaarden van Zuid-Tirol © Hotel Golserhof
Vanuit de infinity-pool genieten van het berglandschap en de wijngaarden van Zuid-Tirol © Hotel Golserhof

Hotel Golserhof is het kleinste kleinste viersterren-superior-hotel van de Merano-streek. Het hotel heeft een panoramische ligging, omgeven door fruit- en wijngaarden. Wellness, spa en sauna, weldadige bad- en beautyrituelen geven bij de Golserhof nieuwe energie. Dankzij de uitstekende keuken en goede wijnen is het ook op het culinaire vlak genieten geblazen, en dat bij een adembenemend uitzicht op de wijngaarden en de bergtoppen. Gasten van de Golserhof kunnen zich vermaken tijdens de topevenementen van het seizoen, maar ook hun hart ophalen in dit unieke wandelgebied en de stad Merano.

Bekijk de herfstarrangementen in Hotel Golserhof

Wandelen in de Texeler bergen

Het familiehotel Golserhof ligt bovendien aan de rand van natuurpark Texelgroep. Dit wandelparadijs telt 600 kilometer aan wandelroutes en oneindig veel natuur. De wandelgidsen van hotel Golserhof – gastheer Patrick Mair en Luis – kennen de bergwereld van Merano en natuurpark Texelgroep op hun duimpje. Zij kijken ernaar uit om hun gasten in het voorjaar weer de mooiste plekjes in de omgeving van de Golserhof – afgelegen almen, traditionele berghutten, ruisende beken en stille meren – te laten zien. De Alta Via di Merano, die rond het natuurpark Texelgroep loopt, behoort tot de mooiste bergpaden van Zuid-Tirol. Promenades en gemakkelijke wandelwegen bieden gemoedelijk wandelplezier.

Wandeltochten met een gids inbegrepen

Wandelen door de wijngaarden © Tourismusverein Dorf Tirol/Hotel Golserhof
Wandelen door de wijngaarden © Tourismusverein Dorf Tirol/Hotel Golserhof

Een complete uitrusting (rugzakken, telescoopstokken, polshorloges, drinkflessen van aluminium, kinderdraagstellen) is bij de Golserhof een bij de prijs inbegrepen service, net als vier wandeltochten met een gids per week. Wie liever op eigen houtje erop uit trekt, kan door de gastheer een individuele wandelroute laten samenstellen. En wie de bergwereld op de fiets wil verkennen, kan met 200 kilometer aan mountainbikeroutes en dankzij de door de Golserhof beschikbaar gestelde mountainbikes en e-bikes wel even vooruit.

Na afloop van die activiteiten kun je in de Spa-zone en op het panoramadakterras met drie afzonderlijke hot-whirlpools en hemelbedden genieten van een weldadige pauze. In de saunawereld ”Reich der Sinne”, de wereld van de zintuigen, wanen saunaliefhebbers zich in de zevende hemel. Met de uitstekende keuken en de goede wijnen is het ook op het culinaire vlak genieten geblazen, al helemaal bij het prachtige uitzicht over de wijngaarden en de bergtoppen.

Activiteiten in het voorjaar in Zuid-Tirol

Wellness in Hotel Golserhof met een weergaloos uitzicht. © Tiberio Sorvillo/Hotel Golserhof
Wellness in Hotel Golserhof met een weergaloos uitzicht. © Tiberio Sorvillo/Hotel Golserhof

Bovendien valt er in de regio Merano in het voorjaar genoeg te beleven. Een greep uit de activiteiten:

-Merano Flower Festival

In het voorjaar staat Merano in bloei en laat de streek zich van haar fleurige kant zien. De lente van Merano (1 april – 2 juni 2020) vormt het decor voor het Merano Flower Festival met zijn bloemen- en sierplantententoonstelling, waarbij gerenommeerde kwekers uit binnen- en buitenland worden verwacht. Het raamprogramma omvat cursussen en workshops voor kinderen en volwassenen, kringgesprekken met experts en plantenkunst.

-Merano in Yoga

Bekende internationale yoga-instructeurs maken hun opwachting in Merano. Op het programma staan kosteloze lessen, conferenties, concerten en exposities rondom het thema yoga. ”Merano in Yoga” is een festival dat zowel experts als amateurs zal aanspreken. Kijk op de hotelsite om te zien wanneer dit evenement in 2021 wordt gehouden.

-Ontbijt bij Sissi, Aperitivo Lungo en zwoele nachten in de tuin

Op alle zondagen in juni en de eerste zondag in juli kunt u bij kasteel Trauttmansdorff vorstelijk ontbijten. Op het Sissi-terras, waar ooit keizerin Elisabeth van Oostenrijk rondwandelde, worden de bezoekers van de tuinen culinair verwend. Het adembenemende uitzicht en een prettige muzikale omlijsting maken het ”Ontbijt bij Sissi” tot een waar genot voor de smaakpapillen, de ogen en de oren. En voor ´s avonds: op zwoele vrijdagavonden kunt u in de tuinen van kasteel Trauttmansdorff terecht voor een ”Aperitivo Lungo” met livemuziek bij de waterlelievijver, avondrondleidingen en voortreffelijke menu´s in de kasteeltuin (er is een shuttle-service van en naar het centrum van Merano). De reeks zomerse concerten ”Gartennächte – World of music festival” wordt eveneens in de schitterende, sfeervol verlichte tuinen van kasteel Trauttmansdorff ten gehore gebracht.

Overzicht van overige belangrijke data

 • FiveFingers–wandelingen in Tirolo (tot 9 september 2020)
 • Tiroolse cultuurrondleiding (voorjaar)
 • Haflinger-galoprace met optocht (medio april)
 • Natuur ontdekken & dieren beleven met de jagers van Tirolo (t/m eind oktober)
 • E-bike-tochten in Tirolo met gids (voorjaar t/m eind oktober)
 • Tour of the alps – straatwielrennen (april)
 • Halve marathon Merano-Algund en het hardloopevenement ”Run4Fun” van Merano (begin mei)
 • Raceseizoen bij de paardenrenbaan van Merano mei tot en met oktober.
 • Straatkunstfestival Asfaltart (half april – half juni)
 • Cool swim meeting (eind juni)
 • Internationaal Citroën-meeting (eind juni 2020)
 • Südtirol Jazzfestival (juni en juli 2020)
 • Meranojazz Festival & het 17e Mitteleuropean Jazz Academy (half juli 2020)
 • Druivenfeest – veranderende tradities (16 – 18 oktober 2020) en nog veel meer

Om het voor gasten nog aantrekkelijker te maken, heeft Hotel Golserhof gedurende het voor- en najaar diverse kortingsacties en verwenarrangementen.

Kijk voor meer informatie op de site van het hotel.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!