Shadow

Jubilerende Vakantiebeurs trekt meer dan 100.000 bezoekers

De feestelijke 50ste editie van de Vakantiebeurs werd deze week bezocht door 100.797 vakantieliefhebbers. Het jubileum van Vakantiebeurs werd opgeluisterd door traditionele dans, show en entertainment. Een festijn in de sfeer van wereldse feesten als Braziliaans carnaval en Chinees Nieuwjaar, op een zomers dagje uit in de winter.

Vakantiebeurs PR


“We hebben de afgelopen dagen met de hele reisbranche laten zien dat de Vakantiebeurs na vijftig jaar nog altijd zeer relevant is”, concludeert beursmanager Bart Meijer. “Eens te meer is gebleken dat het Nederlandse publiek zich in het oriëntatieproces graag live laat inspireren door persoonlijke verhalen van locals en advies op maat van experts. Met onder meer onze sfeervolle thematerrassen, theaters, VR-experiences en een festivaltent met wereldse zang en dans hebben we nog meer dan voorheen beleving toegevoegd aan ons festival, want dat is de Vakantiebeurs. Daar zijn onze bezoekers naar op zoek.”

De leukste vakanties in Spanje? Kijk hier voor de mooiste aanbiedingen.

Toegenomen vakantiebesteding, substantiële stijging treinreizen

Voor het eerst in de historie kiezen Nederlanders bij buitenlandse vakanties vaker voor het vliegtuig (+3%) dan voor de auto (-3%), zo blijkt uit de resultaten van het jaarlijkse ContinuVakantieOnderzoek dat NBTC-NIPO voorafgaand aan de vakantiebeursweek presenteerde. Het reizen met de trein blijft aan populariteit winnen; het aantal buitenlandse vakanties met de trein kent een substantiële stijging van 27% in 2019. Opvallend is ook dat Nederlanders afgelopen jaar vaker kozen voor een korte vakantie van één tot twee nachten (+5%).

De totale vakantiebesteding bedroeg het afgelopen jaar 20,4 miljard euro. Een stijging van 3% ten opzichte van 2018. 84% van de Nederlanders is in 2019 op vakantie geweest. Gemiddeld gingen Nederlanders drie keer op vakantie.

De top tien van meest populaire buitenlandse vakantiebestemmingen werd in 2019 nog altijd aangevoerd door Duitsland, gevolgd door Frankrijk en Spanje. Uit het onderzoek blijkt ook uit dat steeds vaker plekken buiten Europa, als Florida en Bali, worden gekozen om naar af te reizen.

Spanje en Italië met stip op één

Uit het TUI-onderzoek dat Onderzoeksbureau Panel Inzicht onder 1.000 Nederlanders heeft gehouden, blijkt dat Spanje deze zomer met stip op één staat als het gaat om de vakantiebestemming per vliegtuig voor de zomer van 2020. Gevolgd door Griekenland. Buiten Europa trekt Curaçao wederom veel vakantiegangers, claimt Indonesië – en dan met name Bali – inmiddels een vaste plaats binnen de top vijf van verre bestemmingen en groeit onder meer Suriname in populariteit. Italië vindt zich al jaren terug op plaats één als het gaat om autovakanties. Zo ook in 2019. Oostenrijk verbaast het meest met een groei van meer dan 60%, terwijl ook Denemarken een spurt neemt met 36%.

Boek snel een vakantie naar een van de populaire bestemmingen.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *