Shadow

Wandeltrip Stavanger en Preikestolen bij Fjord Line

preikestolenEven naar Noorwegen: Vakantiegangers in Noord-Duitsland en Denemarken hebben met de nieuwe korte trip ‘Stavanger en Preikestolen’ vanaf 15 april de mogelijkheid om een van de beroemdste natuurlijke bezienswaardigheden van Noorwegen met een cruiseferry van Fjord Line te ontdekken. De Preikestolen aan de Lysefjord staat bekend als een van de meest spectaculaire wandelbestemmingen van Noord-Europa. De steile ‘rotskansel’ steekt ruim 600 meter boven de smalle zeearm uit.

Vertrekpunt van de korte wandeltrip is het Noord-Deense Hirtshals, waar dagelijks om 20:00 uur een ferry van Fjord Line naar Stavanger vertrekt. Aan boord wachten passagiers een culinaire avond in een van de restaurants en een gevarieerd amusementsprogramma in de Fjord Lounge. De cruiseferry bereikt de volgende ochtend om 06:30 uur de haven van Risavika bij Stavanger. Na een bustransfer naar Terminal Fiskepiren in het hart van de Noorse havenstad Stavanger gaat de reis rond 08:30 uur verder per catamaran naar de Lysefjord. Vanaf Tau worden de actieve vakantiegangers met de bus naar de jeugdherberg Preikestolhytta Vandrerhjem gebracht, waar de twee uur durende wandeling naar de Preikestolen begint. Het uitzicht vanaf het loodrecht uitstekende rotsplateau behoort volgens de reisgids Lonely Planet tot “de meest karakteristieke panorama’s van Noorwegen”.

De fascinerende route naar het beroemdste plateau van Noorwegen wordt jaarlijks door circa 200.000 wandelaars verkend. Bij terugkomst hebben wandelaars de keuze uit twee shuttlebussen (14:30 en 16:00 uur) naar Stavanger, waar de cruiseferry van Fjord Line stipt om 20:00 uur vertrekt voor de nachtelijke terugreis naar Terminal Risavika. De ferry komt de volgende ochtend om 08:00 uur in Hirtshals aan.

Overtocht inbegrepen

De gecombineerde dag- en activiteitentrip ‘Stavanger en Preikestolen’ van Fjord Line is te boeken vanaf €111,- per persoon (vanaf €97,- per persoon voor Fjord Club Premium-leden). Bij de prijs inbegrepen zijn de overtochten met Fjord Line van Hirtshals naar Stavanger en weer terug, een overnachting in een binnenhut met 2 bedden (voor hogere categorieën en eenpersoonshutten geldt een toeslag), en alle vermelde transfers in Fjord-Noorwegen. Het nieuwe arrangement is onder voorbehoud van beschikbaarheid van 15 april tot 8 augustus 2016 dagelijks te boeken.

Meer informatie is te vinden op Fjord Line: Preikestolen

Over Fjord Line

De moderne ferryrederij Fjord Line biedt veilig en comfortabel vervoer tussen Noorwegen en de rest van Europa. Het bedrijf maakt momenteel een sterke groei door vanwege een uitbreiding van de laadcapaciteit en het servicepakket voor zowel passagiers als vracht.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!