Shadow

Fjord Line maakt Deense kroon officiële boordvaluta

Fjord Line verandert de boordvaluta op haar lijnen tussen Denemarken en Noorwegen. Vanaf 1 februari a.s. geldt op de ferry’s MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord en de expressferry HSC Fjord Cat de Deense kroon als hoofdbetaalmiddel. Alle prijzen in de boordrestaurants, bars, taxfreeshops, etc. worden, in plaats van de daarvoor gangbare Noorse kroon, in DKK vermeld. Dit geldt voor de routes Hirtshals-Stavanger-Bergen, Hirtshals-Kristiansand en Hirtshals-Langesund. De Fjord Line route tussen Sandefjord in Noorwegen en het Zweedse Strömstad behoudt de Noorse kroon als gangbare munteenheid.

MS Oslofjord © STX Finland
MS Oslofjord © STX Finland

Aan boord kunnen passagiers op alle lijnen ook met bankbiljetten in Noorse Kronen en Euro’s tegen de actuele wisselkoers betalen, maar krijgen wisselgeld in Deense kronen terug. Zelfs kleine bedragen kunnen bovendien met alle gangbare creditcards betaald worden.

De reden voor de verandering ligt in een betere wisselwerking tussen de boordprijzen en de winkelprijzen van designmerken, parfums en vergelijkbare artikelen in Denemarken, die met name voor de Scandinavische klanten van Fjord Line interessant zijn. Daarnaast ligt aan de valutawissel een bedrijfseconomische aanpassing ten grondslag. Zo berekent Fjord Line nu al de meeste operationele kosten voor de lijnen tussen Noorwegen en Denemarken in DKK. Uitgaven, inkomsten en andere omzetcijfers kunnen zo in de toekomst eenvoudiger in dezelfde munteenheid geboekt worden.

Fjord Line informeert alle passagiers uitgebreid over de verandering, zowel op de homepage van de website onder het menu ‘Veelgestelde vragen’, als via een infoflyer in de betreffende havens en aan boord.

Over Fjord Line

De moderne ferryrederij Fjord Line biedt veilig en comfortabel vervoer tussen Noorwegen en de rest van Europa. Het bedrijf maakt momenteel een sterke groei door vanwege een uitbreiding van de laadcapaciteit en het servicepakket voor zowel passagiers als vracht.

In juli 2013 werd de eerste milieuvriendelijke cruiseferry MS Stavangerfjord in de vaart genomen, in maart 2014 gevolgd door het zusterschip MS Bergensfjord. De ferry’s varen op routes tussen de Noorse havensteden Bergen en Stavanger en het Deense Hirtshals, en tussen Hirtshals en het Noorse Langesund. De afvaarten vinden het hele jaar door dagelijks plaats.
In juni 2014 werd het volledig gemoderniseerde schip MS Oslofjord ingezet op een nieuwe route tussen het Noorse Sandefjord en Strömstad, Zweden. De ferry vaart het hele jaar door tweemaal dagelijks heen en weer.
Gedurende het verlengde hoogseizoen vaart de snelle catamaran HSC Fjord Cat tussen het Noorse Kristiansand en Hirtshals.
Naast passagiers vervoert Fjord Line alle soorten commerciële voertuigen en vracht, die worden afgehandeld door Fjord Line’s cargotakken in Noorwegen en Denemarken.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!