Shadow

Waar moet je op letten bij reizen naar Zuid-Amerika?

Wil je reizen naar Zuid-Amerika? Wanneer je bijvoorbeeld een luxe reis Colombia boekt dan zijn er enkele zaken waar je aan moet denken. Lees hier waar je rekening mee moet houden als je Colombia of Brazilië bezoekt en wat belangrijk is om te weten voor de terugreis naar Nederland.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro is populair bij toeristen-©Pixabay-1963744_960_720

Meer dan ooit willen veel mensen weer op reis gaan, nieuwe landen verkennen en kennismaken met andere culturen. Lees daarom snel verder voor meer informatie over waar je rekening mee moet houden nu we nog met COVID19 te maken hebben.

Brazilië

Wil je een luxe reis naar Brazilië maken? Dan is het goed om te weten dat reizigers die vooraf in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika of in India zijn geweest het land niet in mogen komen. Het land is geopend voor toeristen, maar de grenzen met de buurlanden over land zijn gesloten. Dit betekent dat je je reis niet met een naastgelegen land kunt combineren en enkel met het vliegtuig het land in en uit. Verreweg de meeste culturele activiteiten, bezienswaardigheden en nationale parken zijn weer open. Let wel op dat je de Iguazú watervallen niet aan de Argentijnse zijde kunt betreden.

Dit moet je doen bij je reis naar Brazilië:

  • Een negatieve PCR test aantonen die 72 uur voor vertrek is afgenomen. Dit resultaat moet te lezen zijn in het Engels, Portugees of Spaans. Deze regel geldt niet voor reizigers jonger dan 2 jaar en reizigers tot 12 jaar die met volwassenen reizen.
  • Een gezondheidsverklaring invullen en aantonen bij aankomst.
  • Een mondkapje dragen in openbare binnenruimtes. 

Colombia

Bezoek je Colombia, dan dien je te weten dat het land open is voor toeristen. Als je naar Colombia reist, moet je rekening houden met het volgende:

  • Je dient geen Corona gerelateerde symptomen te hebben voordat je begint met de reis.
  • Je moet 24 uur voorafgaand aan je reis naar Colombia het Check-Mig formulier invullen en aantonen.
  • 24 uur Na aankomst kan gevraagd worden om op eigen kosten een PCR-test af te nemen.
  • Je moet een mondkapje dragen en 2 meter afstand bewaren op straat, op luchthavens, tijdens je vlucht en in publieke binnenruimtes. Personen vanaf 2 jaar en ouder dienen een mondkapje te dragen.

Voor de terugreis naar Nederland bekijk je de reisadviezen van de Nederlandse overheid.

Let je op deze punten bij het reizen naar Zuid-Amerika, dan ben je voldoende voorbereid. Een fijne reis gewenst!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.