Benidorm in winter ideaal voor kuitenbijters

Geplaatst door Redactie op 12 december 2014 om 13:05 in de categorie Bestemmingen

fietsen in BenidormVolop watersportactiviteiten, wandeltochten in de Sierra Helada, recreatieve fietstochten, duurtraining voor wielrenners, golfen, paardrijden of parapenten. Het zijn slechts enkele voorbeelden uit het enorme arsenaal aan sportieve activiteiten die vakantiegangers kunnen beoefenen in en nabij de Spaanse badplaats Benidorm.

Juist in de wintermaanden is Benidorm vanwege het aangename klimaat ook voor sporters een ideaal trainingsoord. ‘Wie denkt dat Benidorm in de winter alleen maar een strandbestemming is, komt bedrogen uit. Wij bieden hier zo veel mogelijkheden om sportief bezig te zijn dat je nauwelijks tijd hebt om op het strand te liggen,’ stelt Leire Bilbao, directrice van het verkeersbureau Visit Benidorm. Een gemiddelde temperatuur van 20°C, 300 dagen zon, ligging aan zee en een bergachtig achterland zijn gunstige randvoorwaarden voor amateur en professionele wielrenners die in de winter willen trainen. Nadere informatie over sportief tijdverdrijf in Benidorm vindt men op www.visitbenidorm.es onder de button ‘Wat te doen’.

Wielrentraining in Benidorm

Het verkeersbureau richt zijn vizier met name op fietsers. De voormalige Spaanse wielrenner Miguel Indurain gebruikte Benidorm als basis voor zijn trainingen in de wintermaanden. Cyclosportieven, baanrenners, veldrijders, amateurwielrenners en mountainbikers kunnen op hoog niveau fietsen en zich in het bergachtige achterland helemaal uitleven.

Inbegrepen: het wassen van fietskleding

Maar ook voor de recreatieve fietsers zijn juist de wintermaanden geschikt om te toeren langs de vlakke kuststrook. Zo biedt RH Hotels verschillende fietsarrangementen aan met overnachting in een van hun zes hotels, fietshuur inclusief GPS met voorgeprogrammeerde lichte tot zware routes en toegang tot de spafaciliteiten. Zelfs het wassen van je fietskleding, een fietsstalling en een fietswerkplaats is inbegrepen.

Mountainbike race in Benidorm

Sun en Fun vanaf €39,-

Onder auspiciën van de internationale wielerunie UCI vindt van 22-25 januari 2015 de Costa Blanca Bike Race plaats in Benidorm (22 januari) en de omliggende dorpen L’Alfas del Pi (23 januari), Polop (24 januari) en Finestrat (25 januari). De organisatie heeft cross country biker Sergio Mantecon bereid gevonden om als uithangbord voor het evenement te figureren. Nadere info en aanmelding via www.costablancabikerace.net.

Inspanning
Vakantiegangers die andere sportieve activiteiten zoeken dan de pedalen rondtrappen, komen ook volop aan hun trekken; duiken, kabelwaterskiën, kajakken, golfen, wandeltochten door de Sierra Helada, bergklimmen, parapenten en paardrijden zijn enkele activiteiten die volop worden aangeboden.

Hotels in Benidorm boek je onder meer bij Arke en Sunweb. Check eerst even hotelbeoordelingen.

Lees ook onze reisreportages over jong en hip Benidorm.

Benidorm in winter ideaal voor kuitenbijters
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.