Vier winnaars Caribbean Travel Writers Award 2014

Geplaatst door Redactie op 30 oktober 2014 om 14:49 in de categorie Algemeen nieuws

De winnaars van de Caribbean Travel Writers Award 2014, georganiseerd door de Caribbean Tourism Organization (CTO), zijn dinsdag bekend gemaakt tijdens de succesvolle Caribbean Media Workshop die plaatsvond in ‘Papa’s Beach House’ te Hoofddorp. De awards, die voor het eerst dit jaar werden uitgereikt in vier categorieën, gingen naar: Vroege Vogels TV (RTV), journalist Irwin Versteegh met zijn artikelen over het Santa Barbara Beach Resort te Curaçao gepubliceerd op manners.nl  (online), journalist Hans Bouman met zijn artikel ‘Dreadlock Holiday’ dat verscheen in Reiz&Magazine (magazines) en tot slot journalist Bas van Oort met het artikel ‘Altijd Zondag’ dat verschenen is in het PS katern van Het Parool (dagbladen).

 Vier categorieën – vier winnaars

Vanwege het hoge aantal inzendingen is er dit jaar voor het eerst voor gekozen om de Caribbean Travel Writers Award in vier categorieën uit te reiken: RTV, online, magazines en dagbladen. Alle artikelen werden door de jury beoordeeld op kwaliteit, informatief karakter, Caribisch gevoel en originaliteit.

In de categorie RTV scoorde de VARA met Vroege Vogels TV hoge punten voor kwalitatief en informatief. De jury beschreef de uitzending, die ging over Saba, Bonaire & St. Eustatius, als boeiende televisie voor natuurvrienden en toeristen. Eindredacteur Philippe Tammes van Vroege Vogels TV nam de prijs in ontvangst en reageerde enthousiast op zijn eerste plaats. “Het was de eerste keer dat we de grenzen opzochten van de Nederlandse natuur en dat bracht ons bij de Caribische eilanden Saba, Bonaire en St. Eustatius. We kregen hier veel reacties op, of het nu wel of niet Nederland was bijvoorbeeld. Maar de eilanden hebben zoveel moois te bieden qua verassende natuur,  wat het volgens mij de juiste keus heeft gemaakt”, aldus Tammes.

In de categorie dagbladen werd journalist Bas van Oort met het artikel ‘Altijd Zondag’ over Dominica in de PS katern van Het Parool hoog gewaardeerd op originaliteit en Caribbean feeling. De jury vond dit artikel het meest verrassend van opzet. “Zo’n zondag zoals ik beschreven heb in het artikel, zou ik iedereen absoluut aanraden.  Ik denk dat er weinig bestemmingen op de wereld zijn waar ik me meer ontspannen en relaxt heb gevoeld dan dit eiland. Na het maken van deze reportage ben ik alweer een keer teruggegaan, en ik heb het idee dat het niet de laatste keer is dat ik op Dominica ben geweest. Een absolute aanrader dus,” aldus Oort. 

Ook scoorde journalist Hans Bouman in de categorie magazines hoge punten voor originaliteit. Uit de 18 inzendingen binnen deze categorie slaagt Bouman met het artikel ‘Dreadlock Holiday’ erin om de lezer letterlijk mee te nemen op reis naar het Caribisch gebied, aldus de jury. Bouman zei: “Ik ben natuurlijk trots op de bekroning, maar de echte prijs was de reis naar de Bovenwindse Eilanden zelf. Wat me opviel was de grote diversiteit van de eilanden: het kosmopolitische strand- en zeeplezier van St. Maarten, de historische uitstraling van St. Eustatius en de intimiteit van Saba. Het heeft mij sterk geïnspireerd om nog meer Caribische eilanden te verkennen.”

Tot slot werd journalist Irwin Versteegh uit de 14 inzendingen geroemd om zijn originaliteit, Caribbean feeling, kwaliteit én het informatieve karakter in het artikel over het Santa Barbara Resort te Curaçao, dat gepubliceerd is op manners.nl. In de categorie online, slaagt Irwin erin om zijn artikel zowel op een grappige als informatieve manier te schrijven, aldus de jury.  “De prijs kwam geheel onverwacht en ik ben er dan ook nog helemaal ondersteboven van”, aldus een opgetogen Irwin Versteegh. “Het artikel geeft denk ik goed weer wat er nog meer te doen is op Curaçao naast het typische dolfijnen zwemmen. Dank ook aan het Santa Barbara Beach Resort die het mede mogelijk heeft gemaakt dat ik deze reis heb mogen maken.”Winnaars Caribbean Travel Writers Award 2014

Sharing is caring!

Comments are closed.