Shadow

Vakantie naar Curaçao en Bonaire: coronatest vereist

Nog maar weinig landen in de wereld hebben een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies. En met de tijdelijke maatregelen van het kabinet om de corona-uitbraak in te dammen is er voor Nederlanders een negatief reisadvies afgegeven. Dit duurt tot ver in januari 2021. Maar reizen is niet onmogelijk.

curacao
©Dave Drury-Unsplash

Want ondanks dit negatieve reisadvies en de vele ‘oranje’ gekleurde landen zijn er wel wat mogelijkheden om in de wintermaanden van de zon te genieten. Curaçao en Bonaire hebben allebei een geel label! Maar je hebt er wel een negatieve coronatest met non COVID-19 verklaring voor nodig en een gezondheidsverklaring van het RIVM. Ook Bonaire eist een gezondheidsverklaring en kijk kijk hier wat je voor Curaçao nodig hebt

Hoe kom je aan een non COVID-19 verklaring

coronatest
©Majnun-Unsplash

Er zijn twee soorten testen: een om te zien of je op dit moment COVID-19 hebt en een om aan te tonen of je in het verleden al een besmetting hebt doorgemaakt. Voor reizen naar veel landen is een PCR- test verplicht. Hierbij worden met wattenstaafjes uitstrijkjes genomen uit je neus en je keel. Deze gaan naar een laboratorium waar bepaald wordt of het COVID-19 virus op dit moment aanwezig is.

Bij een serologische test wordt bloed afgenomen om te zien of je er antistoffen aanwezig zijn die wijzen op een al doorgemaakte besmetting met COVID-19.

Ga je niet op reis dan kun je je, als je klachten hebt, laten testen bij de GGD. Voor een non-COVID 19-verklaring ben je echter aangewezen op een van de commerciële testlocaties in Nederland. En daar kun je alleen terecht als je GEEN klachten hebt.

Weten welke kleurcode een land heeft? Kijk dan bij de reisadviezen.

Sommige reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen bemiddelen bij het vinden van zo’n commerciële testlocaties en vaak kun je daar dan ook met korting terecht. De prijs van de tests verschilt per aanbieder, maar ligt zo rond de € 150 euro per persoon. Dit wordt niet vergoedt door de overheid.
Ook de wachttijd voor het afnemen van de tests en de tijd die nodig is voor de testuitslag is per aanbieder verschillend. Kijk dus goed naar de voorwaarden die gelden voor jouw bestemming.  De verklaring moet opgemaakt worden in het Engels en je hebt in ieder geval het paspoort of de ID-kaart nodig waarmee je de reis wilt maken omdat het nummer van het reisdocument op de verklaring komt te staan.

Je kunt een PCR-test laten uitvoeren door onder andere Travel Clinic, Vaccinaties op reis, HetHuisartslab, Travel Health Clinic, PCRtest.nl en Coronalab.

Boek je vakantie naar Curaçao en Bonaire

De verschillende reisorganisaties hebben al aangegeven dat er een run op vakanties naar Curaçao en Bonaire is ontstaan. Wil je ook nog van de winterzon genieten, wacht dan niet te lang met boeken. Bovendien betaalt TUI.nl onder bepaalde voorwaarden de kosten voor de test en de non-COVID 19-verklaring!

Kijk bij het aanbod  van TUI
De aanbiedingen van Corendon
Pakketreizen bij Kayak

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.