Shadow

Vijf redenen om je kinderen mee te nemen naar Ameland

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming voor het hele gezin? Ameland is een van de leukste Waddeneilanden van Nederland. In de prachtige omgeving valt er voor kinderen genoeg te beleven.

Ameland biedt natuur, stranden, leuke dorpjes en mooie hotels. © Reisprofs.nl/Nico van Dijk
Ameland biedt natuur, stranden, leuke dorpjes en mooie hotels. © Reisprofs.nl/Nico van Dijk

Stranden van Ameland

De stranden, die op loopafstand zijn van hotels op Ameland, zijn de grootste reden om vakantie te vieren op Ameland. Naast zonnebaden en zwemmen kan je op het strand ook lekker actief zijn. Huur een tandem en cross samen over het strand. Of neem deel aan een van de vele wateractiviteiten zoals surfen of powerkiten. Natuurlijk kan je ook zelf een vlieger meenemen. Dankzij de sterke zeewind wordt het een flinke uitdaging om hem te besturen!

Nobels Nostalgisch Museum

Het Nobels Nostalgisch Museum bevindt zich dichtbij het gelijknamige hotel Nobel. Als je over de drempel van het museum bent waan je je in de twintigste eeuw. Je krijgt een kijkje in het leven, werken en ontspannen van de vroegere Amelanders. Bekijk het historische winkelcentrum met onder andere authentieke kruideniers en winkels. Vervelen kan bijna niet, want er zijn drie wisselende exposities zodat je altijd iets nieuws over Ameland kan leren.

Natuurcentrum en blote-voeten-pad

Een van de meest bijzondere dingen aan Ameland is de diversiteit aan natuur. In het Natuurcentrum Ameland kom je op speelse wijze in aanraking met de verschillende landschappen en dieren die op het eiland leven. Bekijk het fascinerende zeeleven van dichtbij en leer alles over de dieren die wonen op het eiland. Naast het natuurcentrum vind je het blote voeten pad. Tijdens deze route stap je (letterlijk!) in de diverse ondergronden en bodemsoorten van Ameland.

Robben- en schelpentocht

Ga op ontdekkingsreis tijdens de robben- en schelpentocht. Hierbij maak je een rondvaart over de Waddenzee. Tijdens de tocht ervaar je de kracht van de zee en de ongereptheid van de woeste golven en verschillende getijden. Als tussenstop kom je bij het Robbeneiland waar je zeehonden van dichtbij kan zien. Hierna ga je schatzoeken op de drooggevallen zeebodem waar prachtige schelpen verstopt liggen. Dan kunnen de kinderen tegelijk zoeken naar een mooi souvenirtje voor thuis!

Krûmeltjesspoor

Het bos van Ballum lijkt wel magisch! Om de bossen voor de allerkleinsten nog spannender te maken, is er een heuse speurtocht uitgezet met Krûmels. Dit zijn kleine fantasiewezens die ‘s nachts in het bos wonen. Als de zon opkomt veranderen de wezens in kleine stenen. Kinderen kunnen zelfstandig het bos ontdekken aan de hand van de hints op de route. Tijdens de tocht komen ze geheimzinnige hutten, bosdieren en nog meer magische dingen tegen.

Sharing is caring!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.