Shadow

Zo kun je veilig en voordelig parkeren bij vliegvelden in binnen- en buitenland

Veel mensen hebben al lang de voordelen ontdekt van vliegen vanaf kleinere luchthavens zoals Eindhoven, Rotterdam-The Hague of nabij gelegen vliegvelden in Duitsland of België. Je hoeft niet kilometers te lopen om bij de gates of de bagageband te komen. Parkeren kan voor de deur en kost vaak een schijntje. Maar hoe weet je nu waar je veilig en goedkoop kunt parkeren bij bijvoorbeeld Eindhoven Airport of Düsseldorf Airport? Een vergelijkingssite kan je helpen om wegwijs te worden in de jungle van parkeertarieven en parkeermogelijkheden.

Veilig parkeren op vliegvelden is een stressloos begin van je vakantie. ©  Parkos
Veilig parkeren op vliegvelden is een stressloos begin van je vakantie. © Parkos

Parkeren rondom vliegvelden is ‘big business’. Als je even niet oplet kan parkeren rondom met name grote luchthavens flink in de papieren lopen. Parkeren is soms bij wijze van spreken duurder dan je vliegticket. Maar ja, als de trein naar de luchthaven om wat voor reden dan ook geen alternatief is en niemand anders je weg kan brengen, dan moet je toch zelf met de auto naar het vliegveld.

Parkeren bij kleinere vliegvelden

En niet alleen rondom Schiphol is parkeren een dure aangelegenheid. Ook rond het snelgroeiende vliegveld Eindhoven Airport zijn de laatste jaren de parkeerplaatsen en parkeergarages als paddestoelen uit de grond geschoten. Het is voor leken een hele kluif om uit te zoeken waar je veilig en voordelig kunt parkeren in de buurt van het vliegveld.

Valet-parking iets voor jou?

Dan maar vertrouwen op de diensten van zogeheten valet-parking bedrijven? Bij valet-parking geef je op de luchthaven je sleutels af en de medewerkers van het bedrijf parkeren je auto in de buurt van het vliegveld. Bij terugkomst staan ze met je auto weer op je te wachten en kun je direct naar huis. Maar in het verleden doken allerlei verhalen op over bedrijven die het niet zo nauw namen met dat valet-parking. Dus hoe weet je dan met welke bedrijven je wel of niet in zee moet gaan?

En als je vliegt vanaf een buitenlands vliegveld, zoals Charleroi of het bij Nederlanders populaire Düsseldorf, wordt een voordelige parkeerplaats zoeken helemaal een uitdaging.

Parkeerplaatsen vergelijken en boeken via een vergelijkingssite

Gelukkig bestaan er ook vergelijkingssites die er hun core-business van hebben gemaakt om voor jou de veiligste en goedkoopste parkeerplaatsen voor kort en lang parkeren te vinden rondom luchthavens. Parkos, opgericht in 2004, is naar eigen zeggen met een half miljoen klanten de nummer 1 in Nederland als het gaat om het vergelijken en reserveren van parkeerplaatsen rond vliegvelden. En dat doen ze niet alleen bij parkeerplaatsen op Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam-The Hague Airport en Maastricht Airport, maar ook bij Zaventem en Charleroi in België en Frankfurt, Frankfurt-Hahn, Bremen, Keulen-Bonn, Düsseldorf en Hamburg in Duitsland. In totaal vergelijken ze de prijzen van 12 vliegvelden en maar liefst 123 aanbieders. Daarom geven ze ook de garantie af dat je nergens lagere parkeertarieven bij vliegvelden zult vinden.

Shuttle-diensten, valet-parking en parkeerplaatsen bij vliegvelden reserveren

Maar ze doen meer dan alleen het vergelijken van tarieven voor kort en lang parkeren bij vliegvelden. Op hun site kun je ook een parkeerplaats reserveren, maar ze geven ook informatie over shuttle-transfers en andere parkeerdiensten.

Ook heeft het bedrijf alle parkeergelegenheden persoonlijk geïnspecteerd. En nu het in coronatijd regelmatig voorkomt dat vluchten geannuleerd of gewijzigd worden, is het fijn om te weten dat je je parkeerboeking gratis kunt wijzigen en annuleren. Zo kun je met een gerust hart voordelig je auto parkeren bij een regionaal of internationaal vliegveld en zonder parkeerstress aan je vakantie of zakenreis beginnen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.