Shadow

Vakantie aan het warmste meer van Karinthië

De regio Klopeiner See in Zuid-Karinthië is Oostenrijks zuidelijkste vakantieregio, direct aan de Sloveens grens, met het warmste zwemmeer van Europa. Het water in de Klopeiner See kan in de zomermaanden tot wel 28 graden warm worden.

© Daniel Zupanc
© Daniel Zupanc

Hier beleeft de vakantieganger een Oostenrijkse vakantie in tweevoud: het culturele aanbod, de evenementen en de grensoverschrijdende wandel-, mountainbike- en fietsroutes. En dat alles omgeven door het prachtige merenlandschap. Met de nieuwe regionale Kärnten Card Klopeiner See, gratis verkrijgbaar in de 46 aangesloten accommodaties, wordt de vakantie extra voordelig. Zo hoeven er geen extra kosten meer gemaakt te worden voor de bergliften, boottochten, panoramawegen, dierentuinen, zwembaden evenals vrijetijds- en natuurparken. Maar in Zuid-Karinthië valt nog meer te beleven, zoals het gratis Stand Up Paddelen, gratis begeleide mountainbiketochten en begeleide wandelingen in het Geopark Karawanken.

Lees ook: Vind jouw ideale camping in Karinthie: kamperen op kindvriendelijke campings tussen bergen en meren

Mountainbiken op de langste Flow Trail in Europa

Na een bouwperiode van 2 jaar is het 11,2 km lange mountiabike-traject op de Petzen, de huisberg van Zuid-Karinthië, geopend. Al in 2014 kreeg de trail als eerste ter wereld de onderscheiding `Flow Trail van het jaar` uitgereikt door de gerenommeerde IMBA (Int. Mountainbike Association) in Colorado. `Flow` staat voor een moeiteloos rythme, waardoor het voor de hele familie mogelijk wordt, bij een goed gedoseerde snelheid, 1.000 hoogtemeters te overwinnen. Dat duurt een half uur (zonder pause) en kan met de dagkaart zo vaak als men wil herhaald worden. Met de Petzenbaan is men in 13 minuten boven. Bij het dalstation van de gondelbaan is een oefenparcours en drie familie-trailtrajecten te vinden evenals een service-center met shop en verhuurstation.

Kanoën door mijnschachten

© Region Klopeiner See - Süd-Kärnten
© Region Klopeiner See – Süd-Kärnten

700 meter onder de grond, in een 3-persoons kano door mijnschachten roeien. Dat is uniek in Europa. Met de Knappen-zug, een elektrische minitrein, rijdt men de Petzen, de huisberg van Zuid-Karinthië, in. 80 tredes lager bereikt men de opstapplaats voor de kanotocht. Met zwemvesten en de professionele gids Marko roeit men met 2 tot 3 kano’s van elk 3 personen een uur lang door de mijnschachten uit de 18e eeuw, waar vroeger zink en looderts gedolven werden.

Check hotels in Oostenrijk op Trivago en De Jong Intra.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

3.5/5 - (4 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *