Shadow

Nederlandse TUI-gasten betrokken bij busongeluk Portugal

Woensdagavond is in Portugal om 23.20 uur lokale tijd (00.20 uur vanmorgen, Nederlandse tijd) een transferbus met gasten van TUI Nederland betrokken geraakt bij een ernstig verkeersongeluk op de snelweg A22 Faro, van de luchthaven van Faro richting Portimao.

In de bus zaten 34 gasten van TUI Nederland. De passagiers hadden geboekt bij Arke en Holland International. Zij waren zojuist geland met Arkefly vlucht OR697 op de luchthaven van Faro. Deze vlucht vertrok woensdag 17 juni om 19.20 uur vanaf Schiphol en landde om 21.20 uur (Portugese tijd).

Tui Nederland heeft donderdagmiddag bevestigd dat er 3 doden zijn en dat er nog 6 slachtoffers in het ziekenhuis zijn opgenomen, waarvan 1 persoon in kritieke toestand verkeert. De toedracht van het ongeluk is momenteel nog niet duidelijk en wordt door de lokale politie onderzocht.

Team van deskundigen onderweg

De reisleiding ter plaatse staat de buspassagiers en de slachtoffers momenteel bij en een aantal medewerkers van TUI Nederland landt donderdag op Faro voor verdere steun en support. Alarmcentrale SOS International formeert een team van deskundigen en medici wat ook zo spoedig mogelijk naar Portugal zal afreizen.

Publiek telefoonnummer

Er is een speciaal telefoonnummer geopend voor vragen over het ongeluk: 0800-0990099

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!