Als de herfst zijn intrede doet in de bergen van het Oostenrijkse Zillertal, pruttelt, borrelt en geurt het in de keuken van Sport- en wellnesshotel HELD**** Superior. Chef-kok Martin en zijn keukenbrigade zijn dol op de herfst en maken van de nieuwe oogst, wild en vis de lekkerste gerechten.
Laat de herfst maar komen!
Sport- en Wellnesshotel Held in Fügen, vooraan in het Tiroler Zillertal, ontpopt zich in de herfst tot een culinaire hotspot van formaat. Terwijl gasten van het 4 sterren superior hotel Held genieten van mooie wandel- en mountainbikeroutes of zich verpozen in de wellness- en fitness, heerst er in de keuken topdrukte. Want voor chef-kok Martin is het heel simpel: Laat de herfst maar komen, met verse paddenstoelen, pompoenen, appels, peren, pruimen en bessen; met wild, vis en nog veel meer. Het is het Zillertal op z’n smakelijkst.

De liefdevol verzorgde kruidentuin van hotel Held is vlak na de zomer bijna altijd op zijn mooist. De aroma’s ruik je al van ver. Hier plukken de keukenchefs verse kruiden die hun culinaire creaties pit geven. Wat heerlijk ruikt in de tuin, wordt verwerkt in het ontbijtsap. En zelfs in de sauna van het hotel maken de waardevolle kruiden hun opwachting.
Lokale producten uit het Zillertal

Het liefst veredelen de vakantieHELDen lokale producten. Zo komen de eieren van boerderij Gartnerhof in Uderns. Kaasmakerij Fügen levert aan hotel Held de beste hooimelk, afkomstig van de almen en boerderijen in de bergen van het Zillertal. Familie Wurm verkoopt zelfgemaakte Zillertaler honing. ’s Morgens genieten de hotelgasten van vers brood van de dorpsbakkerij, en aan de sapbar bedienen ze zich à volonté van fruit en groenten. De ham is heerlijk sappig, en de verschillende soorten jam en broodbeleg zijn met liefde zelfgemaakt. Als erkenning voor het feit dat het Sport- en wellnesshotel Held overwegend gezonde, plaatselijke producten gebruikt, kreeg het van de organisatie Agrarmarketing de onderscheiding “Bewusst Tirol”.
Wijnkelder met Oostenrijkse topwijnen
Wijnliefhebbers weten de wijnkelder van hotel Held te waarderen. Het is een waar genoegen om te zien met welke toewijding hier een uitgebreid assortiment voornamelijk Oostenrijkse topwijnen werd verzameld. Juniorchef en wijnliefhebber Andi gaat graag persoonlijk op zoek naar de geheimen van de wijnen. Hij bezoekt wijnbouwgebieden en wijnboeren en wat lekker smaakt, brengt hij mee naar huis. Naast Oostenrijkse parels vind je hier edel vocht uit Italië, Frankrijk en Spanje, evenals bijzondere wijnen uit Australië en de rest van de wereld. In combinatie met lekker eten wordt dat subliem genieten.

Hotel Held is een hotel voor actievelingen. De nieuwe fitnesszone is van topniveau en er wordt een uitgebreid activiteitenprogramma aangeboden. Zeker nu de zomerhitte voorbij is, lokt de natuur je naar buiten – voor nordic walking, wandeltochten, fiets- en mountainbiketochten of om te kneippen in de biologische zwemvijver. In het wellnesslandschap van Held Hotel & Spa kun je je als hotelgast door en door ontspannen.
Lees ook alles over de fitness bootcamp die van 5 tot 9 oktober 2022 in Hotel Held gehouden wordt. Ook in het voorjaar van 2023 worden er weer yogaweken en een fitnessbootcamp in Hotel Held gehouden.
Herfstarrangementen Sport- en Wellnesshotel Held
Het 4 sterren superior Sport- en Wellnesshotel Held heeft voor komende herfst weer aantrekkelijke arrangementen samengesteld, zoals onderstaand oktoberarrangement en de Actief-aanbieding. Kijk voor meer aanbiedingen, prijzen en beschikbaarheid op de site van het hotel.
Lees ook: Sport en wellness verzetten bergen in Sport- en wellnesshotel Held in het Zillertal