Shadow

Skimekka Les Menuires bestaat 50 jaar in 2015

Les MenuiresDe wintersportbestemming Les Menuires bestaat komend winterseizoen 50 jaar en dat wordt groots gevierd met als hoogtepunt een gigantisch feest met vuurwerk op 12 februari.

Met zijn hoogbouw uit de jaren zestig en zeventig en de nieuwere zeer sfeervolle chaletwijken – alles ski-in, ski-out – is Les Menuires het skimekka in het hart van de Trois Vallées, het grootste verbonden skigebied ter wereld, een Wide Open World.

Het op 1850m hoogte in de Savoie gelegen Les Menuires maakt qua architectuur net als een levende stad een stormachtige ontwikkeling door. Nieuwe wijken met in oude stijl gebouwde chalets en nieuwe luxe hotels en appartementcomplexen met stijlvolle architectuur geven de plaats een nieuwe look. De zeer betaalbare appartementen zijn er nog steeds, maar ook luxe hotels en chalets, restaurants en wellness hebben hun plek gekregen. En alles in Les Menuires is altijd ski-in ski-out. Nieuwe liften zorgen voor optimale verbindingen en kunstsneeuw houdt de pistes onder alle omstandigheden goed.

Al het nieuws voor 2014-2015 van Les Menuires op een rij:

Les Menuires, Wide Open World!

In het seizoen van het jubileum kom je in Les Menuires overal het nieuwe motto WOW tegen! WOW staat voor Wide Open World en geeft aan dat Les Menuires een wereld biedt waar iedereen zich thuis voelt. Van gezin met kleine kinderen tot avontuurlijke vriendengroep. Van het kleinste budget tot de grootste luxe en van comfortabele flat direct aan de piste tot authentiek chalet – Les Menuires is een Wide Open World!

Nieuwe blauwe piste Le Bouquetin

Onder de mythische ‘Pointe de la Masse’ is voor veel geld een compleet nieuwe blauwe piste aangelegd. Daardoor kunnen minder ver gevorderde skiërs, kinderen en skiërs op leeftijd genieten van het 360° panorama over de Maurienne, de Vanoise, de Tarentaise en niet te vergeten de Mont Blanc. Iedereen kan nu op eigen niveau de 1.000m hoogteverschil rond Les Menuires skiën. Alle vijf toppen rond het skimekka hebben nu rode én blauwe pistes.

Ontspannen in het Aqualudique wellness center van Bruyères

Deze winter helemaal nieuw: een ruimte van 3500m2 in de sfeervolle wijk Bruyères geheel gewijd aan wellness. Voor volwassenen verschillende bekkens, massagestralen en een zwembad met een tegenstroom. Voor kinderen een ondiep speelbad. Een stille wellness-zone puur voor volwassenen met sauna, jacuzzi, hammam, massage. Al langer was er het grote zwembad en de wellness (met badkleding) van het Centre Sportif. En natuurlijk zijn er verschillende hotels met hun eigen faciliteiten.

Voor de kids: een gloednieuw indoor speelpaleis

Voor kinderen die eens iets anders willen dan skiën, biedt het Centre Sportif een Fun Park bestaande uit een gigantisch kasteel met verschillende speelzones. Een gedeelte is speciaal gereseveerd voor kinderen jonger dan 3. Een ander deel is voor 3 tot 6 jaar en tenslotte is er een gedeelte voor 6 tot 12 jaar. Volop fun met een multisportterrein, ballenbak, sleetjes, pyramide en apenbrug …

Nieuw bergrestaurant: Le Bouche à Oreille

Maxime Meilleur, zoon van René Meilleur, de chef van het met twee Michelin-sterren onderscheiden restaurant La Bouitte in St. Martin de Belleville, runt nu ook een nieuw bergrestaurant aan de piste bij “Roc des 3 Marches”. Dit “Le Bouche à Oreille” (Frans voor “mond op mond”) biedt een eenvoudige maar culinair hoogstaande kaart. Geniet hier vanaf een zonnig terras van het adembenemende uitzicht!
“Chez pépé Nicolas” breidt uit. Deze authentieke almboerderij even boven Les Menuires, die de familie Suchet al sinds 1957 drijft, is zo geliefd dat de kleinkinderen van Nicolas Jay nu twee nieuwe ruimtes hebben aangebouwd. Drie zalen kunnen nu samen 85 personen herbergen. Je eet hier typische streekgerechten als polenta met gegrilde bergkaas, “pot au feu” en het streekdessert “rissoles”.

Hotel l’Ours Blanc wint culinaire prijs

Dit viersterren-hotel behoort tot de 20 beste hotels van Frankrijk. Het aan de piste gelegen restaurant van het hotel heeft de exclusieve culinaire onderscheiding “maître restaurateur”. De chefs Pascal Casali en zijn zoon Steve bieden wintersporters een geraffineerde creatieve keuken met gerechten als gerookte zalm met wasabi-crême, forel met kappertjes, blanquette van eendenborst en T﷓bone steak met morieljes.
Verwarmd picknicken
Aan de voet van La Masse is een nieuwe en verwarmde zaal waar je mag eten en drinken wat je zelf in je rugzak meebrengt (“Hors-Sac”). Zo kunnen bijvoorbeeld gezinnen aan de piste lunchen zonder veel geld te besteden.

Toerskiën voor iedereen

De Ecole du Ski Française (ESF) van Les Menuires laat iedereen kennismaken met het puur natuur toerskiën. Je leert de beginselen van het toerskiën en gaat om 8 uur nog voor de liften openen zelf klimmend omhoog om op afgelegen hellingen poedersneeuw te skiën. De kosten zijn € 306 voor groepen van 1 tot 6 personen voor een hele dag. De skischool biedt een speciale avond met een fakkelwandeling op sneeuwschoenen met een Savoyaardse maaltijd in een berghut.

Roc’N Bike Festival 17 & 18 januari 2015

Mountainbikeliefhebbers komen een weekeinde bij elkaar in Les Menuires. Er is een testcenter voor het testen van nieuw materiaal. Er zijn introductielessen. Voor gevorderden is er een derby: een downhillrace in de sneeuw. Beneden in het dorp zijn optredens en muziek.

Freeride week 21 – 28 maart 2015

Een hele week in het teken van het offpiste freeriden met stands met testmetariaal, met vertoning van spectaculaire nieuwe films, ontmoetingen met professionele freeriders, een live concert. Het absolute highlight is “Le Derby Bon Appétit” op de slotdag 28 maart. “Bon Appétit ” is het succesverhaal van twee freeriders uit Les Menuires! Het is een webkanaal met skiopnames dat hoog scoort in de Franse internet-hitlijsten. Na het succes van de eerste editie keren ze ook komende winter terug naar hun roots met een freeride-evenement voor iedereen: een offpiste skirace (“Derby”) voor amateurs.

Zaterdag met korting skien

Les Menuires biedt wintersporters op zaterdagen (aankomst- of vertrekdag, of allebei) bijvoorbeeld een speciale korting op de liftpas, de skihuur, de entree voor Aqualudique in de sfeervolle wijk Bruyères of de toegang tot de Aquaspa in het Centre Sportif.

Boeken via de website

Tal van Nederlandse touroperators bieden accommodatie in Les Menuires. Natuurlijk kunnen Nederlandse wintersporters hun skipas en accommodatie ook rechtstreeks boeken op lesmenuires.com (Nederlandstalig) en booking.lesmenuires.com. Er kan gezocht worden op alle accommodatietypes en er zijn diverse packages met speciale korting. Een mooi voorbeeld is de aanbieding voor de voorjaarsskiweek van 14 t/m 25 april. Wie dit voor 1 februari boekt betaalt voor 7 nachten inclusief skipas prijzen vanaf €181 op basis van een studio voor 4 personen.

Sharing is caring!