Shadow

Silvretta Bike Arena in het teken van ‘Ischgl Overmountain Challenge’

© Ischgl Tourist Board/ Christoph Bayer
© Ischgl Tourist Board/ Christoph Bayer

Van 12 tot 14 september organiseert Ischgl (Tirol, Oostenrijk) de tweede editie van de European Enduro Open: Ischgl Overmountain Challenge 2014 in de Silvretta Bike Arena. Deze tweedaagse langeafstandsrace, die georganiseerd wordt in samenwerking met het toonaangevende merk Cannondale, staat geheel in het teken van singletrails, uithoudingsvermogen en stuurvaardigheid. Maar fun met andere sportfans en sterren uit de mountainbikewereld is minstens even belangrijk. Naast de beste Enduro rijders ter wereld, kunnen ook amateurrijders de uitdaging aangaan en zich inschrijven voor de European Enduro Open in Ischgl.

Enduro is een nog redelijk jonger discipline in de mountainbike sport. Het is een combinatie en mix van afdalingen, beklimmingen en cross country onderdelen. Het uithoudingsvermogen en de klimvaardigheden van de biker worden getest net als de technische vaardigheden en behendigheid van de deelnemer. Na het succes van de eerste editie met 240 deelnemers uit 14 verschillende landen, is de editie van 2014 verder ontwikkeld en uitgebreid.

European Enduro Open met de beste rijders van Europa

Internationale topatleten als Jérôme Clementz, wereldkampioen in 2013 en winnaar van de eerste editie van de Overmountain Challenge en Nico Lau, die dit jaar al een enduro wereldkampioenschap won, doen dit jaar weer mee. Maar ook de Italiaan Manuel Ducci, die in 2013 de Superenduro PRO Series op zijn naam zette, heeft zijn deelname bevestigd. In totaal kunnen 450 professionele en amateurbikers deelnemen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!