Shadow

Heiligdomsvaart Susteren van start

Heiligdomsvaart SusterenNog een paar dagen en dan start in Susteren na zeven jaar wachten weer de Heiligdomsvaart. Het hele dorp is verfraaid, het openluchttheater met bijna 800 zitplaatsen is gereed, de 150 acteurs repeteren deze week voor de laatste keer en de 1000 deelnemers aan de historische Reliekenstoet zijn klaar voor de ommegang op zondag 7 september.

De première van het openluchtspel ‘Weerlicht der Eeuwen’ is zaterdag 30 augustus om 20.00 uur. Het spel is geregisseerd door Karel Fiddelers uit Susteren en wordt uitgevoerd in het speciaal daarvoor gebouwde theater naast de Amelbergabasiliek. Meer dan 150 Susterense acteurs voeren het spel uit. In totaal worden 10 uitvoeringen gespeeld tussen 30 augustus en 14 september. De openingsmis op zaterdag 30 augustus wordt bijgewoond door mgr. Frans Wiertz, bisschop van Roermond en de bisschoppen van Den Bosch, Rotterdam, Hasselt en Aken.

Op zondag 7 september trekt de historische Reliekenstoet door de straten van Susteren. Meer dan 1000 deelnemers uit binnen- en buitenland verbeelden de geschiedenis van deze regio door de eeuwen heen. De historische stoet vertrekt om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Naar verwachting komen 20.000 bezoekers naar Susteren om te kijken naar de stoet. Er zijn speciale parkeerplaatsen. Verkeersregelaars zorgen voor een goede doorstroming naar de parkeerterreinen.

De Heiligdomsvaart, die eens in de zeven jaar wordt gehouden duurt tot en met zondag 14 september.

Sharing is caring!