Shadow

Silberregion Karwendel biedt de hele winter gratis kinderskicursus

Een skivakantie met kinderen is meestal niet goedkoop, zeker niet in de schoolvakanties. Skiles en skimateriaal huren of kopen slaan een flink gat in het vakantiebudget. Dan is het heel fijn als de skiles van de kinderen gratis is. En dat is precies wat ze in de Oostenrijkse Silberregion Karwendel aanbieden.

Gratis skiles Silberregion Karwendel

Gratis skiles voor kinderen van 4 tot 12 jaar in de skigebieden van de Silberregion Karwendel. © TVB Silberregion Karwendel
Gratis skiles voor kinderen van 4 tot 12 jaar in de skigebieden van de Silberregion Karwendel. © TVB Silberregion Karwendel

Dat aanbod is eigenlijk heel simpel: Als ouders zeven nachten boeken in de Silberregion Karwendel, kost de 6-daagse kinderskicursus voor hun kinderen van vier tot twaalf jaar helemaal niks, net als de skipassen voor de beginnersliften. En om misverstanden te voorkomen: dat geldt ook in de kerstvakantie en de Nederlandse krokusvakantie. Zo kunnen gezinnen tijdens de wintervakantie tot wel 235 euro per kind besparen.

De mooiste berglandschappen van Tirol

De Silberregion Karwendel ligt, figuurlijk gesproken, bij het Nederlandse wintersportpubliek in de schaduw van het naastgelegen Zillertal. In dat Zillertal liggen vier grote, populaire skigebieden waar het flink druk kan zijn. Maar als je op dezelfde snelwegafslag bij Jenbach richting Innsbruck gaat, of even verderop afslag Wiesing, Schwaz of Vomp, sta je midden in de Silberregion Karwendel. Hier ligt, ten oosten van Innsbruck, tussen Jenbach en Kolsass, een van de mooiste berglandschappen van Tirol. In de zomer is de Silberregion Karwendel een grote schatkamer voor cultuur- en natuurliefhebbers.

Skiën in vijf overzichtelijke skigebieden

In het noorden van de Silberregion Karwendel strekt zich het steile Karwendelmassief uit, in het zuiden liggen de vriendelijke Tuxer Voralpen. Die Tuxer Voralpen zijn perfect voor iedereen die wil beginnen met skiën. Dat kan in één van de vijf overzichtelijke skigebieden, met makkelijke tot middelzware pistes. Het is hier allemaal een stuk rustiger en gemoedelijker dan in de grote ‘buurdalen’. Hier geen drukte en massa’s mensen op de piste en bij de liften, maar veel rust en ruimte. En dat is precies wat je wilt, als je je eerste bochtjes op de piste wilt leren maken.

De skileraren nemen de tijd om kinderen het skiën te leren vanaf de basis. Immers, die basis moet goed zijn, om plezier in het skiën krijgen. Bovendien is skiën goed voor je coördinatie, je evenwichtsgevoel, je spieren én je mentale gesteldheid.

Tot wel 235 euro besparen bij het skiën

https://youtu.be/CkDg3vG4joc

Nog een positief effect van een familievakantie in de Silberregion Karwendel: de 6-daagse kinderskicursus voor kinderen van vier tot twaalf jaar is gratis als hun ouders zeven nachten in de Silberregion Karwendel boeken. Ook de liftpas voor de beginnersliften is inbegrepen. Skimateriaal huren kan voor de halve prijs. Wie alle aanbiedingen benut, bespaart tijdens de vakantie wel 235 euro.

Skiën zonder stress in vijf skigebieden

Met die besparing in het achterhoofd resteert nog één vraag: waar gaan we heen in de Silberregion Karwendel? Wordt het de Kellerjoch bij Schwaz? Daar liggen 14 kilometers aan zonnige pistes met een prachtig uitzicht. Boven maken volwassenen afdalingen over de zonnige hellingen tegen de achtergrond van de Karwendel, beneden krijgen kinderen les in het kinderland Grafenast en bij de skischool. En voor de liefhebbers van rodelen: Vanaf de Kellerjoch gaat een rodelbaan naar Schwaz in het dal. Die is met een lengte van 9 kilometer de langste rodelbaan van Noord-Tirol. In totaal telt de Silberregion Karwendel maar liefst 15 rodelbanen.

Of wordt het toch een wintersport in een van de andere dorpen van de Silberregion Karwendel. “Skiën midden in het dorp”, dat is het motto bij de Stanser Burglift. Nergens zit je zo dicht bij de oefenhelling met een klein funpark. De Hoferlift in Kolsassberg zit dan weer dichter bij de zon – en er is een transportband en een touwlift. Op de tegenover gelegen Weerberg is de Schwannerlift het ontmoetingspunt voor beginnelingen en gezinnen. Een pannenkoeklift en twee transportbanden brengen grote en kleine skifans naar het startpunt van de blauwe pistes. Wie hogerop wil, neemt de Hüttegglift verder de Weerberg op, met de bijbehorende oefenweide.

Lees meer over de skigebieden in de Silberregion Karwendel. Lees ook meer over andere winteractiviteiten in de Silberregion Karwendel, zoals rodelen, sneeuwschoenwandelen, langlaufen en wellness.

Arrangement gratis skiles

Gratis skiles in de Silberregion Karwendel bij boekingen van 7 nachten of meer, 19.12.21 – 11.03.22: 7 nachten in de Silberregion Karwendel (aankomst: vr., za., zo.) incl. gratis skicursus van 6 x 2 uur voor eigen kinderen van 4–12 jaar (zo.–vr.), skipas voor de duur van de cursus, 50% korting op huur van uitrusting. Lees meer informatie in het Duits of Engels op de website van het verkeersbureau van de Skiregion Karwendel.

Praktische informatie Silberregion Karwendel

  • Kellerjochbahn (14 km pistes),
  • Burglift Stans (0,5 km), S
  • chwannerlift Weerberg (1 km),
  • Hoferlift Kolsassberg (1 km),
  • Hüttegglift Weerberg (3 km).

Zo kom je in de Silberregion Karwendel

Auto: snelweg A12 (Inntalautobahn), afslag Wiesing, Schwaz of Vomp. Trein: stations in Stans, Jenbach en Schwaz. Vliegtuig: vliegveld Innsbruck (ca. 35 km). Ook de internationale treinen vanuit Nederland stoppen in Innsbruck. Bekijk prijzen van treintickets van de ICE-trein overdag en de ÖBB Nightjet, de nachttrein naar Oostenrijk.

Lees ook: Silberregion Karwendel: wandelen en fietsen in de lente

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.