Shadow

Schitterende kersttijd in Hessen

Lekker gezellig in de winter- en kersttijd naar oeroude verhalen luisteren. Zuivere winterlucht inademen in diepe bossen of een sfeervol bezoek brengen aan een sprookjesachtige kerstmarkt in de romantische steden in Hessen Ga mee op ontdekkingsreis door het winterse vakantieland Hessen en ontdek wat er hier rond de kersttijd allemaal valt te beleven.

Kerstmarkt in Wiesbaden

Kerstmarkt Wiesbaden © Wiesbaden Congress & Marketing GmbH / Samira Schulz
Kerstmarkt Wiesbaden © Wiesbaden Congress & Marketing GmbH / Samira Schulz

De Schlossplatz is van 26 november t/m 23 december een sfeervol decor voor de Wiesbadener kerstmarkt, de Sternschnuppenmarkt. Hier vinden de bezoekers kunstnijverheidsproducten en kerstspecialiteiten, evenals een sfeervol programma met koren, kerstspelen, torenblazers, concerten, sprookjesvertellers en nog veel meer. De Mauritiusplatz met het reuzenrad en de WinterStubb maken het kerstaanbod in de binnenstad compleet. Op de Warmer Damm voor het Hessische staatstheater lokt ieder jaar de ESWE-Eiszeit, waar jong en oud de ijzers kan onderbinden. Een bijzondere tip voor de jaarwisseling: het bruisende oudejaarsavondfeest in het prachtige kurhaus van Wiesbaden. Voor de jaarwisseling 2019/2020 is er voor alle gasten een afwisselend oudejaarsprogramma.

Sprookjesachtige kersttijd in Kassel

Wie van 25 november tot 30 december de sprookjeskerstmarkt in Kassel bezoekt, kan zich verheugen op een onvergetelijke belevenis: van een supersnel ritje op de sprookjesijsbaan en de vele sprookjesachtig versierde stands en marktkramen, tot GRIMMS op de Friedrichsplatz, waar chef-kok Christoph Brand en zijn team de gasten verwennen met eersteklas gerechten. Maak een culinaire ontdekkingsreis tijdens de rondleiding ‘Von Ahle Worscht bis Zwibbelkuchen’. En wie weet, misschien komt u zelfs Roodkapje tegen. Zij is dit jaar de persoon die op de sprookjeskerstmarkt in Kassel centraal staat. Roodkapje en allerlei andere sprookjesfiguren ontmoet u deze winter overigens ook in de Kasseler GRIMMWELT: hier gaat de boeiende thematentoonstelling ‘Rood kapje, blauwe baard’

Kersttijd in het Odenwald

Wanneer de dagen kort zijn, de lucht helder en koud is en het overal naar vers gebakken peperkoek, glühwein en braadworst ruikt, zijn het Odenwald en de Bergstraße in kerststemming: meer dan 140 kerstmarkten zijn er in de regio te ontdekken. Zo staan er op de Michelstädter kerstmarkt ontelbaar veel houten huisjes rondom het beroemde, oude stadhuis. In het keldergewelf van de Kellereihof, een voormalig burchtcomplex, kunt u zien hoe ambachtslieden met passie hun vak uitvoeren. Al van verlokken de ontelbare lichtjes van de kerstmarkt in Erbach, de Erbacher Schlossweihnacht. De prachtig verlichte gevel van slot Erbach fungeert hier als stijlvol decor voor een van de grootste kerstbomen van Duitsland. In de monumentale barokstad Amorbach in het Bayerischer Odenwald vertelt de ‘levende kerststal’ sfeervolle kerstverhalen in de chique ambiance van de vorstelijke stallen.

Ambachten en kunstnijverheid in het Lahntal

In de unieke ambiance op het slotplein van het Stein’sche Schloss en rondom het historische stadhuis wordt de Nassauer kerstmarkt gehouden met interessante ambachten, de mooiste kunstnijverheidsproducten, eersteklas design, allerlei eenvoudige, maar fraaie voorwerpen en uiteraard heel veel lekkers voor de inwendige mens. Dat alles is hier van 6 t/m 8 december 2019 te vinden bij de vele kramen en stands. Voor het stadhuis geeft een smid een demonstratie. In de slotkelder kunt u adventsbloemsierkunst ‘live beleven’. En wie hier nog niet het juiste kerstcadeau vindt, vindt dat vast en zeker op de kerstmarkten in de betoverende steden Weilburg, Marburg, Gießen, Wetzlar en Limburg.

Kerstmarkten & kerstsfeer in de regio Frankfurt-Rijn-Main

Kerstmarkt Frankfurt am Main © VisitFrankfurt / Holger Ullmann
Kerstmarkt Frankfurt am Main © VisitFrankfurt / Holger Ullmann

De romantische kerstmarkt bij het slot in Bad Homburg (29-11 – 1-12-2019) is alle adventsweekenden van vrijdag tot en met zondag geopend. Meer dan 60 standhouders presenteren hier alles wat het hart begeert. Een kleine 50 km verderop lokt dit jaar van 4-8 december de ook ver buiten de regio populaire Büdinger kerstmarkt met zijn bijzondere flair. De historische oude binnenstad met zijn vakwerkhuizen en torens straalt in het sfeervolle, feestelijke licht, terwijl rond de Mariakerk en op het slotterrein meer dan 80 standhouders cadeauartikelen, sieraden en natuurlijk ook allerlei kerstlekkers te koop aanbieden. Het schilderachtige decor van de oude binnenstad van Dreieichenhain zorgt met zijn imposante vakwerkhuizen, smalle straatjes en het historische terrein van de burcht Hayn voor een sprookjesachtige sfeer.

Kerst in Darmstadt in 2019: 25-11 – 23-12-2019

Onder het motto van dit jaar: ‘Kerst in Darmstadt – stralend, kleurrijk en vrolijk’ straalt Darmstadt weer in het gezellige licht van de vele stands die zich uitstrekken van de Luisenplatz – met het verlichte Ludwigsmonument – langs de witte toren, over het marktplein, tot aan de foodtrucks-kerstmarkt in het Carree. Wie de kerstmarkt van Darmstadt kent, verheugt zich op oude bekenden zoals de stands van de partnersteden uit Letland, Hongarije, Oekraïne, Frankrijk en Zwitserland met kunstnijverheidsproducten en nationale specialiteiten. Op vrijdag 29 november luidt het motto: ‘Vuur & ijs’– late-night-shopping. Tijdens deze avond kunnen bezoekers zich in de binnenstad van Darmstadt vergapen aan spectaculaire vuurshows en ijzige walking acts.

Kerst in het land van de sprookjes

Wat is er mooier dan in de donkere dagen voor kerst met vrienden en familie voor de open haard zitten en onder het genot van een warme kop thee luisteren naar de beroemde sprookjes van Grimm? In Noord-Hessen, het land van de gebroeders Grimm, komen deze sprookjes uit. Een glooiend, besneeuwd middelgebergtelandschap, donkere bossen en rokende schoorstenen in kleine vakwerkstadjes: dat is Noord-Hessen, het land van Grimm, in de kersttijd. Hier kunt u zomaar tussen sfeervol versierde marktkramen Roodkapje tegenkomen, maakt u een fakkelwandeling in het rijk van Vrouw Holle of viert u advent in het winterse wildpark aan de voet van het Doornroosjeslot Sababurg.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!