Shadow

SalzburgerLand start winterseizoen 2014-2015

Het SalzburgerLand start vandaag, vrijdag 7 november, met het wintersportseizoen 2014-2015 in Zell am See en Kaprun met het WOW Glacier Love festival.

Black Mamba skipiste. © SalzburgerLand Tourismus GmbH
Black Mamba skipiste. © SalzburgerLand Tourismus GmbH

De eerste sneeuw is inmiddels gevallen, de gletsjer Kitzsteinhorn is al open en vanaf november volgen de meeste andere skigebieden. In december openen o.a. Obertauern, Flachau en Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang met spectaculaire openingsevenementen bestaande uit veel feest, wedstrijden en muziek.

Veel nieuwe liften in Salzburgerland

Dit seizoen gaan er diverse gloednieuwe liften in gebruik die nieuwe gebieden ontsluiten en verbindingen optimaliseren. In Saalbach Hinterglemm Leogang opent een nieuwe 10-persoons gondel en de Almbahn is gemoderniseerd met 8-persoons comfortabele banken en windbeschutting. In Flachauwinkl heeft een nieuwe lift in het freestyle park ‘Absolut Park’ aangelegd. Ook in Dachstein West zijn twee nieuwe skiliften aangelegd. Bovendien zijn er op nog meer plaatsen nieuwe sneeuwinstallaties geplaatst.

FIS-wedstrijden

SalzburgerLand is komende winter het strijdtoneel van meerdere FIS-skiwedstrijden. Om te beginnen op 10 en 11 januari met de FIS Snowboard Worldcup Parallel-Slalom in Bad Gastein. Gevolgd door het FIS Dames nachtslalom in Flachau op 13 januari. De absolute klapper is de FIS Ski Worldcup Super-G en afdaling voor heren in Saalbach Hinterglemm op 21 en 22 februari. Tussendoor maakt Red Bull de straten van Bad Gastein op 14 februari nog onveilig tijdens de Red Bull Playstreets.

Activiteiten naast het skien

Ook buiten de pisten is er genoeg te beleven. Een kleine selectie: het culinaire festival ‘Skihüttenroas’ in Hochkönig in maart, het Snow Jazz Festival in Gastein van 13 t/m 22 maart en de Mozartweek in Salzburg van 22 januari t/m 1 februari.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!