Shadow

Run op Amerika-reizen verwacht voor zonsverduistering 2017

camper bij zonsondergangOp maandag 21 augustus 2017 kun je in Noord-Amerika een van de mooiste natuurverschijnselen op aarde aanschouwd worden; een totale zonsverduistering waarbij de maan tussen de aarde en de zon komt te staan. De eclips is in maar liefst veertien staten te zien: Oregon, Idaho, Montana, Wyoming, Nebraska, Kansas, Missouri, Iowa, Illinois, Kentucky, Tennessee, Georgia, North Carolina en South Carolina.

De duur van de verduistering varieert van 1 minuut en 54 seconden tot 2 minuten en 40 seconden. Omdat de zonsverduistering hartje hoogseizoen plaatsvindt, verwacht camperverhuurder Travelhome een run op campers. “In augustus is de vraag naar campers sowieso al enorm”, stelt Perry van de Wiel, directeur van Travelhome. “Bijtijds boeken is dus het devies.”

Amerika populair bij camperaars

 

Qua aantal boekingen staat Amerika bij de campervakantiereisorganisatie al vele jaren op de eerste plaats. Overweldigende natuur, mooie nationale parken, het uitstekende wegennet en de duizenden goed geoutilleerde campings maken dit land bij uitstek geschikt om per camper te verkennen.
‘Voor wie ooit nog een campervakantie in de VS overweegt, is dit astronomisch fenomeen uiteraard een kers op de campervakantietaart. Maar om teleurstelling te voorkomen is bijtijds boeken een absolute vereiste,’ aldus Van de Wiel. Hotels en motels zullen deze maand lang van tevoren volgeboekt zijn, met rondreizen per camper heb je je accommodatie altijd bij de hand. Via Travelhome kan men in 25 steden een camper huren. Voor de zonsverduistering gunstig gelegen ophaalplaatsen zijn onder meer Portland, Billings, Salt Lake City, Atlanta en Denver. Lees ook: Met de camper door Amerika in 21 tips.

Totale zonsverduistering in Amerika in 2017

Camperhuur Amerika

Het vasteland van de VS is het grootste aaneengesloten gebied waar de zonsverduistering overheen zal trekken. De locatie waar de maximale duur te zien is, bevindt zich tussen de steden Princeton en Hopkinsville in de staat Kentucky. De volgende totale zonsverduistering is te zien op 2 juni 2019 in Zuid Amerika.

Lees ook onze reisreportage over een camperreis door Utah. Vergelijk het camperaanbod van Travelhome met dat van SNP, AmerikaPlus en World Wide Campers.

Sharing is caring!