Reizen naar de Krim ontraden

Geplaatst door Redactie op 3 maart 2014 om 10:52 in de categorie Algemeen nieuws

KRIMHet Ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar de Krim en ten oosten van de lijn tussen de steden Sumy (in het noorden) en Mykolayiv (in het zuiden).

De situatie in de Krim is zeer gespannen en onvoorspelbaar na de beslissing van de Russische overheid om tegen de wil van de Oekraïense overheid, militaire acties op Oekraïens grondgebied te ontplooien. De vliegvelden van Simferopol en van Sevastopol functioneren niet naar behoren. Trein- en busroutes functioneren wel maar er moet rekening worden gehouden met blokkades op de toegangswegen.
Vanwege ernstige ongeregeldheden en demonstraties in de grote steden ten oosten van de lijn tussen Sumy en Mykolayiv worden alle reizen naar dit gebied ontraden.

Nederlanders die in de Krim verblijven wordt geadviseerd de Krim op eigen gelegenheid te verlaten. In de overige gebieden van Oekraïne wordt aangeraden extra waakzaam te zijn, grote menigten en samenscholingen en locaties waar ongeregeldheden voorkomen te vermijden en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen over plaatsen waar demonstraties kunnen plaatsvinden.

Reizen naar de Krim ontraden
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.