Shadow

Reis milieubewust en bespaar tijd op Wereld Milieu Dag 2017

[email protected]

Omio, het voormalige GoEuro, heeft  15 populaire routes onderzocht en bekeken wat de impact is op het milieu qua CO2-uitstoot en de hoeveelheid bespaarde energie per treinreis en dit vergeleken met vluchten. Voor dit onderzoek is er gekeken naar; Hoe lang de reistijd is met het openbaar vervoer om vanuit het centrum naar het vliegveld van de desbetreffende stad te reizen, de gemiddelde check-in tijden per vliegveld en de tot vluchtduur in vergelijking met de treinreis over hetzelfde traject.Ecopassenger analyseerde de data van GoEuro en vergeleek de gemiddelde beladingsfactor voor treinreizen met de gemiddelde beladingsfactor voor vliegtuigen dat gebruikt wordt voor vluchten in Europa. Daarbij vergeleken ze de gemiddelde CO2-uitstoot (in kilogram) en energieverbruik (in liter) voor elke treinreis en vlucht.

Uit het onderzoek is gebleken dat de trein van München naar Wenen het milieuvriendelijkst is. De trein is op deze route 15 minuten sneller ten opzichte van het vliegtuig. Hiermee wordt al snel 122.9 kilogram aan CO2 en 49.1 liter brandstof bespaard. Als het aankomt op bespaarde tijd is de trein van Brussel naar Parijs de winnaar. Op deze route bespaart u al snel 2:38 uur, 119 kilogram aan CO2 en 44 liter brandstof.

Vanuit Nederland is de route Amsterdam naar Parijs per trein het milieuvriendelijkst. Op deze route is de trein 0:42 minuten sneller dan het vliegtuig en wordt er 87.9 kilogram aan CO2 en 29.4 liter aan brandstof bespaard. De trein van Amsterdam naar Düsseldorf is ook een goede optie waarbij de trein 1:01 uur sneller is dan het vliegtuig en tijdens de reis wordt er 85.2 kilogram CO2 en wordt er maar liefst 35.5 liter brandstof minder verbruikt, aldus het onderzoek van Omio. De laatste route vanuit Nederland is Amsterdam naar Brussel. Tijdens deze treinreis bespaart men 1:39 uur, 78.9 kilogram aan CO2 en 31.8 liter brandstof.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!