Recordcijfers voor toerisme naar Duitsland in zomer 2015

Geplaatst door Redactie op 5 november 2015 om 15:39 in de categorie Bestemmingen

De zomermaanden van 2015 hebben een absoluut nieuw record opgeleverd voor het toerisme naar Duitsland. Van januari t/m augustus 2015 registreerde het Deutsches Bundesamt für Statistik (vergelijkingen het NederlandseCentraal Bureau voor de statistiek) in totaal 54,5 miljoen overnachtingen in accommodaties met een minimum van 10 bedden, 2,9 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Nationaal Park Eifel

© Nationalparkforstamt Eifel

Daarmee laat het inkomende toerisme een plus van 5,5% zien in de eerste 8 maanden van dit jaar. Alleen al in de zomermaanden juni, juli en augustus stond de teller op 27,4 miljoen buitenlandse overnachtingen, een groei van 7% in vergelijking met dezelfde periode in 2014. Nederland blijft onbetwist de belangrijkste markt voor Duitsland met 8,3 miljoen overnachtingen, een stijging van 2%.

Buitenproportionele groei in de zomer

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche ​Zentrale für Tourismus (DZT), ziet dit als een resultaat van de alsmaar groeiende aantrekkingskracht van Duitsland als vakantiebestemming: “Volgens de IPK International World Travel Monitor is het toerisme vanuit Europese landen en overzeese markten naar Duitsland de laatste jaren met 7% méér toegenomen dan het totale inkomend toerisme. De buitenproportionele groei in de zomermaanden bevestigt het belang van dit marktsegment voor het toerisme naar Duitsland. Tijdens de drie zomermaanden hebben we ongeveer een derde van onze jaarlijkse cijfers gerealiseerd”.

Nederland blijft belangrijkste markt

T/m eind augustus kwamen er meer toeristen naar Duitsland uit de 10 belangrijkste markten. Nederland blijft op nummer 1 staan en is marktleider met 8,3 miljoen overnachtingen, een groei van 2%. Bovengemiddelde stijgers zijn Zwitserland – vooral door de gunstige wisselkoers – met 8,6%, de Verenigde Staten met 6,9% en het Verenigd Koninkrijk met 8,4%. Italië, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk en België zijn landen met een gestage groei, tussen twee en vijf %. Spanje maakt een comeback en komt met een groeispurt van 18,9% terug in de top 10 markten voor Duitsland.

Naar Duitsland op vakantie? Boek treintickets naar de leukste Duitse steden. Lees voor het boeken van je vakantie in Duitsland eerst beoordelingen.

Lees ook: De leukste kerstmarkten in Duitsland

Sharing is caring!

Comments are closed.