Shadow

Prognose: Meer Nederlanders op zomervakantie in 2015

Circa 10,7 miljoen Nederlanders gaan dit jaar op zomervakantie. Dat zijn er circa 170.000 meer dan vorig jaar. Dat verwacht de ANWB op basis van het Continue Vakantie Onderzoek.

Zo’n 2,7 miljoen Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Bijna 8 miljoen landgenoten vertrekken naar het buitenland. Frankrijk blijft de nummer één buitenlandse zomerbestemming en mag dit jaar zo’n 1,3 miljoen Nederlanders begroeten.
Onder de buitenlandse zomerbestemmingen is Spanje de grootste stijger met circa 149.000 meer Nederlandse vakantiegangers ten opzichte van vorige zomer. Italië en Griekenland zakken ten opzichte van vorig jaar op de lijst van zomerbestemming.
Top vijf zomerbestemmingen 2015 met bezoekersaantallen:

ANWB-kampeerdagen

1. Frankrijk 1.3 miljoen
2. Spanje 963.000
3. Duitsland 754.000
4. Italië 604.000
5. Griekenland 455.000

Nu het economisch weer de goede kant op gaat, willen Nederlandse vakantiegangers ook meer luxe op vakantie. Ten opzichte van vorige zomer jaar zijn minder Nederlanders van plan om een vakantie in een tent of (sta)caravan door te brengen. Het aantal vakanties met de auto is iets afgenomen ten opzichte van vorig jaar (-1%). Er zijn daarentegen meer plannen voor een vakantie met het vliegtuig (+5%).

Toch met de auto op vakantie? Bekijk dan eerst onze filespecial en omzeil de zwarte zaterdagen. Vergelijk hotelprijzen bij TUI en Trivago, bekijk vakantiehuizen bij Belvilla, VillaXL en Interhome, bekijk bijzondere accommodaties bij Elizawashere of boek een cruise. Kijk ook naar voordelige KLM vakanties.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!