Shadow

Porto beste Europese bestemming in 2017

Feest in Porto! Na een drie weken durende online stemronde is Porto gekozen tot beste Europese Bestemming in 2017. Het was de derde keer dat Porto deze prijs won.

Porto-Ribeira © VisitPortugal

De verkiezing was een initiatief van de Website European Best Destinations. Reizigers uit landen van over de hele wereld konden hun stem uitbrengen. In totaal maakten vakantiegangers uit 174 landen hun keuze bekend. “Nog nooit was de keuze voor een winnende stad zo unaniem”, aldus de site. Porto won de prijs ook al in 2012 en 2014.

Bekijk aanbiedingen naar Portugal bij TUI, Corendon, De Jong Intra, Iberostar en Primavera. Meer bijzondere vakantie-accommodaties en rondreizen door Portugal kun je boeken bij Elizawashere, Shoestring en Sawadee. Aanbiedingen voor vakantiehuizen en finca’s in Portugal vind je bij Novasol, Interhome en Natuurhuisje.nl.

Porto heeft dan ook een aantal sterke ijzers in het vuur. De oude stad aan zee, de een na grootste van Portugal, staat voor architectuur, cultuur, gastronomie, handel, ontmoetingen en ontdekkingen. Je kunt er langs de rivier de Douro slenteren in Cais de Ribeira, maar ook van de landschappen genieten of de geweldige bruggen bekijken tijdens een riviercruise. En met een trammetje zit je in Foz do Douro, aan de prachtige stranden langs de Atlantische kust.

Een andere publiekstrekker is het Palacio da Bolsa. Volg het spoor van de Portugese avonturiers en handelaren en vergaap je aan de schatten die ze mee terug brachten. Of geniet vanaf de terrassen van de Sé Catédral van de vergezichten over de markten, winkels, bars en restaurants van Porto. Bekijk de top-tien attracties van Porto.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!