Shadow

North of England City Experience

De steden van Noord-Engeland – Hull, Leeds, Manchester, Liverpool en NewcastleGateshead – introduceren de ‘North of England City Experience’, een nieuwe multi-city toeristische belevenis. Deze belevenis is op maat gemaakt voor de Nederlandse markt. De officiële lancering is op 9 januari 2019, tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht. 

Engeland©PR HouseofBrittain

Alle vijf de steden zijn voormalige industriesteden die hun karakter daaraan te danken hebben en vandaag de dag een dynamische en culturele opleving doormaken. Met kunst, muziek, theater, architectuur, restaurants, nachtleven en evenementen bruisen de steden met activiteiten die plaatsvinden in de verschillende gerenoveerde industriële omgevingen. Elke stad is van nature uniek en heeft haar eigen persoonlijkheid. Wie alle steden combineert tijdens een reis die gemakkelijk per trein afgelegd kan worden geniet van het rijke culturele aanbod en het beste wat de steden in Noord-Engeland te bieden hebben.

Vergelijk prijzen van vliegtickets bij onder meer KLM, TUI, D-Reizen, Sunweb, Tix, Skyscanner, Corendon Airlines en Lufthansa.

Ontdek de steden

Van de Victoriaanse tunnel tours onder de rivier de Tyne in Newcastle en de geheimen van een backstage theaterproductie in het Hull Truck Theatre tot winkelen, eten en drinken in Leeds’ voormalige Corn Exchange en een Skyliner street art tour door Manchesters Northern Quarter. Liverpool is de stad bij uitstek om de muzikale kennis te verfijnen, aangezien het door UNESCO is uitgeroepen tot ‘City of Music’ en het thuis is van de ‘British Music Experience’ dat gevestigd is in de iconische Cunard Building.

Leg de route per trein af

De ‘Experience’ wordt mede mogelijk gemaakt door een makkelijk te verkrijgen ‘North of England City Experience’ treinticket, aangeboden door Transpennine Express. Met het ticket kan je in een willekeurige stad beginnen om vervolgens 4 dagen naar andere steden te reizen binnen een tijdsbestek van 8 dagen. Dit is voordeliger dan het aanschaffen van verschillende individuele tickets. Reisorganisatie House of Britain voegt bovenop het ticket ook nog accommodatie en een ferry-overtocht toe aan de te boeken reis.

Over het project

Het concept is ontwikkeld na een uitgebreid onderzoek onder een groep ‘buzz seekers’ van 25 tot 45 jaar in Nederland. Het North of England City Experience project wordt begeleid door Marketing Liverpool namens het collectief ‘Cities of Northern England’ waarbinnen de volgende Destination Marketing Organisations actief zijn: NewcastleGateshead Initiative, Visit Hull and East Yorkshire, VisitLeeds, Marketing Manchester en Marketing Liverpool. Het project wordt officieel gelanceerd op de Vakantiebeurs in Utrecht op 9 januari 2019. Reispakketten zijn beschikbaar op de website van House of Britain.

Chris Brown, Directeur van Marketing Liverpool: “Doordat slechts 50% van de buzz seekers tot op heden Noord-Engeland hebben bezocht, ligt er een enorme mogelijkheid om onze Europese buren te inspireren om over te komen en de ‘North of England City Experience’ te maken. Met makkelijke verbindingen naar onze luchthavens en havens en ieder uur een vertrek van de Transpennine Express is het een toegankelijke en voordelige manier om indrukwekkende, culturele hit te krijgen. Alle steden liggen dichtbij elkaar, zijn goed te voet te ontdekken en bieden een scala aan accommodaties, winkelmogelijkheden en een lokaal culinair aanbod. Waarom zou je nog wachten om de transformatie met eigen ogen te zien en de cultuur, het erfgoed, de geschiedenis, de vernieuwing en transitie van de Noord-Engelse steden zelf te ontdekken.”

Aad van Duivenbode, Directeur van House of Britain: “Met dit nieuwe, bruisende 5-steden-programma, inclusief treinverbindingen van stad tot stad in het Noorden van Engeland, verwachten we nieuwe bezoekers uit Nederland aan te trekken. In samenwerking met P&O Ferries als belangrijkste vervoerspartner naar het noorden vertrouwen we erop dat het een groot succes gaat worden. Onze klanten kunnen ervoor kiezen om alle steden te combineren in één reis, maar we kunnen ook op maat gemaakte reizen maken.”

Warm geworden voor een ontdekkingstocht Noord-Engeland? Boek dan je reis bij House of Britain.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *