Shadow

Steeds meer Nederlanders naar Georgië

Het was ooit praktisch een blinde toeristische vlek, maar dankzij ‘Wie is de Mol’ staat Georgië ineens op het netvlies van miljoenen avontuurlijke Nederlandse vakantiegangers. Georgië is dus hot!  Ten opzicht van 2017 is het aantal toeristen na uitzending van de populaire spelshow al met bijna 60 procent gestegen. Die lijn wil het land uiteraard doortrekken, te beginnen op de Vakantiebeurs in Utrecht waar Georgië voor het eerst aanwezig zal zijn met een eigen stand.

Sneeuw in Georgia©2Photopots

“Het is ongekend wat ‘Wie is de Mol’ voor ons heeft gedaan op de Nederlandse markt”, zegt Ketevan Kasrashvili van het verkeersbureau vanuit hoofdstad Tblisi. “Toen we de eerste gesprekken voerden met de mensen van het televisieprogramma begrepen we wel dat de show erg populair is in Nederland, maar dat de bezoekcijfers zo zouden stijgen, hadden we niet voor mogelijk gehouden. Ik verwacht een enorme toeloop op onze stand, waar je alles over Georgië kunt vinden.” Vakanties in Georgië kun je boeken bij onder meer TUI.

Georgië wijnland

Veel mensen weten niet dat Georgië een wijnland is en dat die wijn op een traditionele manier gemaakt wordt, vaak door de Georgiërs thuis in potten van aardewerk. Deze manier van wijn maken is heel bijzonder en staat daarom zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ook kun je in Georgië bijvoorbeeld geweldig skiën, zoals in het skigebied Gudauri. Actief in de zomer? Het kan. Van wandelen en fietsen tot bergbeklimmen. En het strand aan de Zwarte Zee waar je in de moderne badplaatsen je ideale strandvakantie kunt beleven. Kies bijvoorbeeld voor het bruisende Batumi of het iets rustiekere Kobuleti waar je in de bossen schitterende watervallen vindt. Als stedentrip scoort de de hoofdstad Tblisi erg hoog.

Meer over Georgië op de Vakantiebeurs. En wil je kennismaken met Georgië of een van de vele andere bestemmingen? Koop dan online je kaarten voor de Vakantiebeurs met hoge korting!

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *