Shadow

Advent ‘zoals vroeger’ in het Wagrainer chalet Prechtlgut

Wie vanaf 1 december 2018 zijn intrek neemt in een van de gloednieuwe Prechtlgut-chalets, komt echt in sfeer van de stilste tijd van het jaar. Niet alleen omdat u hier “woont zoals toen met de luxe van nu”. Maar ook omdat de schrijver van het lied “Stille nacht, heilige nacht” priester was in Wagrain.

Chaletdorp Prechtlgut in Wagrain © Zuchna Visualisierung
Chaletdorp Prechtlgut in Wagrain © Zuchna Visualisierung

Zo’n 200 jaar na zijn ontstaan is “Stille nacht, heilige nacht” nog steeds het kerstlied bij uitstek in heel Oostenrijk en grote delen van de wereld. Joseph Mohr, de tekstschrijver van het lied, was priester in Wagrain, een prachtig dorp in het Oostenrijkse Salzburgerland. Ook de dichter Karl-Heinrich Waggerl – met zijn kerstlegendes onderdeel van de typische Salzburger adventsgebruiken – woonde in die plaats. De Wagrainers hebben dus een heel nauwe band met de stilste tijd van het jaar. Dat merkt iedereen die de tijd voor Kerst ooit in het romantische dorp in de Pongau heeft meegemaakt. Een goede gelegenheid hiervoor is er vanaf 1 december 2018. Dan opent het nieuwe luxe bergdorp Prechtlgut voor het eerst zijn deuren en laat zijn chaletgasten baden in de onvervalste romantiek die de Salzburger advent in Wagrain verspreidt.

De goede oude tijd met de luxe van nu

Na een dag buiten lekker nagenieten op je eigen terras, in de sauna of je hottub in Chaletdorf Prechtlgut. © Zuchna Visualisierung
Na een dag buiten lekker nagenieten op je eigen terras, in de sauna of je hottub in Chaletdorf Prechtlgut. © Zuchna Visualisierung

In de 85 tot 150 m² grote, prachtige chalets, die tot de gerenommeerde Hideaway-hotels behoren, woont u zoals vroeger – maar met de luxe van nu. Houten en stenen vloeren, houten betimmeringen, loden en linnen, open haarden en knusse hoekjes maken het interieur heerlijk gezellig. Bij de opening zijn er in dit winterwonderland ook bijzonder aantrekkelijke kortingen. Op het vakantieleven buiten wordt daarentegen niet gekort. Dat merkt u als u over de markt langs de ‘Wenslinde’ en de ‘Stille Nacht’-adventsmarkt naar het graf van Joseph Mohr naast de kerk wandelt, in het Waggerl-huis aan de straat Kirchboden naar een lezing luistert of in de in de parochiekerk naar het Joseph Mohr-herdenkingsconcert. Een glas punch of glühwein op de adventsmarkt is (hart)verwarmend. In het Prechtlgut-chalet bij de open haard of in de wellnesszone met sauna-stoomcabine, rustruimte en hottub op het terras gloeit u vervolgens nog heerlijk na.

En als de skipistes al open zijn, kunt u heel makkelijk naar de nabij gelegen Grafenberg-gondel. Deze lift brengt u in een mum van tijd naar het hart van de Snow Space Salzburg. Deze bundeling van skigebieden van Wagrain, Flachau en Sankt Johann maakt onderdeel uit van de Ski Amadé. Dat is met in totaal 760 km skipisten het grootste skigebied van Oostenrijk.

Chaletdorp Prechtlgut: openingsarrangement (01 – 22-12-18)

Services: 7 nachten – bij vier pers. (zo. tot zo.), Prechtlgut wellness-services, zoete welkomstverrassing in het chalet, 1x ontspanningsmassage van 30 minuten per volwassene, dagelijks traditionele almontbijtmand direct in het chalet geserveerd, 1x avondeten in het Alpen Alm Restaurant – prijs per persoon: 1040 euro bij vier personen. Bekijk alle arrangementen van Chaletdorp Prechtlgut in Wagrain.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!