Shadow

Silversea Cruises bestelt nieuw schip: Silver Dawn

Silversea Cruises, een van de meest luxeuze cruisemaatschappijen ter wereld, heeft een nieuw cruiseschip besteld bij de Fincantieri scheepswerf in Italië. Het gaat om de Silver Dawn, het derde schip uit de Silver Muse-klasse.

Silversea Muse krijgt er een zusterschip bij: de Silver Dawn © Silversea Cruises
Silversea Muse krijgt er een zusterschip bij: de Silver Dawn © Silversea Cruises

De Silver Dawn wordt het zusterschip van de Silver Muse, het vlaggenschip van de Silversea-vloot. De Silver Muse liep in april 2017 van stapel op de scheepswerf in Genua. De opdracht voor de bouw van de Silver Dawn komt slechts enkele maanden nadat ultraluxe-rederij Silversea Cruises het contract voor een tweede schip in deze klasse heeft getekend. Dat schip gaat de Silver Moon heten. De Silver Moon komt in 2020 in de vaart en wordt dan het tiende schip van Silversea Cruises. De Silver Dawn wordt nummer elf en wordt in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd. Met de bouw van dit schip is een bedrag van 320 miljoen euro gemoeid.

Silver Dawn zes-sterrenschip

De Silver Dawn wordt een ruim all-suite-schip en krijgt dezelfde intieme sfeer die alle Silversea-schepen kenmerkt. Ook dit schip zal naar spectaculaire bestemmingen varen om haar gasten aan boord en aan wal unieke ervaringen te bezorgen. Manfredi Lefebvre d’Ovidio, Silversea’s bestuursvoorzitter, is opgetogen over de bouw van het nieuwe schip. “Silversea Dawn krijgt dezelfde kwaliteitskenmerken die onze gasten nu al ervaren op onze zes-sterrenschepen. We kijken er nu al naar uit om onze gasten in november 2021 te verwelkomen. Het was mijn vaders droom om Silversea uit te bouwen tot een vloot van twaalf schepen. We zijn nu een stap dichterbij gekomen om die droom te verwezenlijken.”

Ook Guiseppe Bono, de hoogste man bij scheepsbouwer Fincantieri, is trots. “Het is geweldig om te zien hoe een ambitieus project als de Silver Muse de markt heeft veroverd en de hoogste waardering krijgt van een exclusieve en veeleisende opdrachtgever als Silversea.”

Fincantieri heeft sinds 1990 in totaal 82 cruiseschepen gebouwd. Momenteel worden er maar liefst 44 ontworpen of gebouwd op de scheepswerven van het bedrijf.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *