Shadow

Nog meer informatie en service op 3-Flüsse-fietsroute

Schloss gartrop
Schloss Gartrop © LAG Lippe-Issel-Niederrhein e.V.

De in 2011 geopende 3-Flüsse-Route door de regio Lippe-Issel-Niederrhein is een schot in de roos. Over een afstand van 141 km verbindt de fietsroute de zes gemeentes Hamminkeln, Hünxe, Raesfeld, Rees, Schermbeck en Wesel, net over de grens in Duitsland.

Met de online routeplanner kunt u thuis op uw gemak uw lievelingsroute uitwerken, onderweg heeft u dan dankzij de nieuwe app – die trouwens ook in het Nederlands beschikbaar is – alle informatie binnen handbereik. E-bikers vinden langs de route voldoende oplaadpunten. Wie helemaal zorgeloos wil fietsen, boekt een van de arrangementen.

Fietsroute met afwisselend landschap: land en water

Veelzijdige landschappelijke en culturele bezienswaardigheden wachten erop om ontdekt te worden: van waterburcht, historische kazematten, tot sculpturenpark en beemden. Aan spannende activiteiten voor onderweg geen gebrek op de 3-Flüsse-Route. Er kunnen kano’s worden gehuurd en er is een natuurbelevenispark voor kinderen. Dankzij de combinatie met de Niederrheinroute en zijn verbindingswegen is het ook mogelijk om voor kortere etappes of een rondtocht te kiezen.

Oplaadpunten voor e-bikes

Als u met de e-bike op pad bent, kunt u bij talrijke oplaadpunten langs de route de accu van uw fiets weer opladen. En ook uw eigen accu, want ondertussen kunt u heel ontspannen genieten van iets lekkers bij een van de plaatselijke restaurants. Gezellige boerderijcafés en gemoedelijke restaurants verwennen u graag met regionale producten.

App van de 3-Flüsse-Route

De 3-Flüsse-Route voor onderweg! Met de nieuwe app heeft u altijd alle nodige informatie en talrijke handige tools voor uw fietstocht door de Regio Lippe-Issel-Niederrhein paraat:
· gedetailleerd kaartmateriaal, dat ook offline kan worden gebruikt
· routeplanner met routing-functie
· aanduiding van bezienswaardigheden, restaurants en overnachtingsmogelijkheden in de omgeving
· community-functie en nog veel meer
De app is zowel voor iOS- als ook voor Android-apparaten beschikbaar, gratis en ook in het Nederlands.

Online fietsrouteplanner voor de 3-Flüsse-Route

Door de samenwerking met outdooractive.com, het grootste outdoor platform van Europa, is alle informatie rond de 3-Flüsse-Route op internet te vinden. Of het nu gaat om hoogteprofielen, beschrijvingen in woord en beeld, GPS-gegevens om te downloaden of links naar bezienswaardigheden, hier krijgt u een antwoord op al uw vragen. Met de QR-code komt u direct op de informatie op het routeportaal (Duits en Engels). Ook de verschillende etappes en rondwegen op de 3-Flüsse-Route worden hier gepresenteerd.

Fietsarrangementen op de 3-Flüsse-Route

Via 2-Land Reisen.nl worden fietsarrangementen aangeboden. Zo kan de kennismaking met de 3-Flüsse-Route nog intensiever worden. Er zijn drie- tot vijfdaagse arrangementen rond de drie thema´s ‘beginners’, ‘langs het water’ en ‘kunst en cultuur’ beschikbaar, zodat er voor iedereen een passend arrangement te vinden is.
Meer informatie over een ontspannen fietstocht in de regio Lippe-Issel-Niederrhein op www.3-fluesse-route.de/nl

Sharing is caring!