Shadow

Nog meer bestemmingen FlixBus

FlixBus breidt uit in Nederland: vanaf donderdag 26 april 2018 gaat de mobiliteitsaanbieder haar aanbod verdubbelen. Op bestaande trajecten  zoals tussen Brussel en Amsterdam gaat er, in plaats van twaalf keer per dag, nu elke uur een bus rijden (26x /dag). Naar Schiphol of Brussel Airport starten airport-transfers met frequenties tot tien keer per dag.

©FlixBus

In totaal starten er op donderdag 300 nieuwe verbindingen voor dertig van de bestaande Nederlandse FlixBus-haltes. Ook worden er diverse nieuwe haltes aan het netwerk toegevoegd, zo komen er dagelijkse verbindingen met toeristische bestemmingen zoals de Efteling of Zandvoort.

Kijk hier naar alle mogelijkheden van FlixBus

Tien keer per dag naar Schiphol of Brussel Airport

Met haar zomerdienstregeling breidt FlixBus ook haar luchthavenbussen uit en start airport-transfers. Jesper Vis, directeur FlixBus Benelux: “De nieuwe airport-transfers maken een belangrijk deel uit van de FlixBus uitbreiding in 2018. Vervoersmiddelen moeten beter aan elkaar aansluiten. We zijn daarom ook in gesprek met diverse luchtmaatschappijen om hier nog beter samen te kunnen werken.”

Tot tien keer per dag kunnen reizigers uit Rotterdam, Eindhoven, Venlo, Charleroi, Brussel en Brugge naar Schiphol reizen. Ook diverse Duitse steden zijn nu direct aangesloten aan het vliegveld. In totaal zijn meer dan vijftig bestemmingen verbonden met Schiphol.

Nieuwe routes Flixbus

In totaal starten er in april driehonderd nieuwe verbindingen vanaf dertig verschillende haltes in Nederland. Eind juni komen er nóg meer bij. Jesper Vis: “We breiden fors uit in Nederland, niet alleen de frequenties op bestaande trajecten worden verdubbeld, daarbovenop ontstaan er 300 nieuwe routes. Vanaf Amsterdam zijn er dan bijvoorbeeld meer dan vijftig nieuwe bestemmingen bereikbaar.” Nieuwe routes zijn onder meer Amsterdam – Charleroi, Utrecht – Verviers, Rotterdam – Drachten of Amsterdam – Luxemburg. Flixbus krijgt er nieuwe haltes in Noord-Holland en Friesland bij – bijvoorbeeld in Haarlem, Almere en Leeuwarden. In totaal worden tien nieuwe Nederlandse haltes in april en juni toegevoegd. Prima voor een leuke stedentrip.

Ieder uur een Flixbus naar Brussel en Parijs

Donderdag 26 april zal FlixBus de dagelijkse frequentie tussen Amsterdam en Brussel verhogen van twaalf keer per dag naar 26 keer per dag. Jesper Vis: “De enorme vraag op dit traject – één van de meest succesvolste trajecten van FlixBus – is in de laatste jaren continu gegroeid. Maar vooral in de laatste weken zien we een toenemende belangstelling . We zijn hier sneller dan de meeste treinen en de prijs, vanaf € 11, is zeer aantrekkelijk. De populariteit van FlixBus is toe te schrijven aan onze comfort, ook voor de zakelijke reiziger.” De frequentie van bussen naar Parijs gaat eind juni omhoog. Op het traject Amsterdam – Parijs zal elk uur een FlixBus rijden. Maak er gelijk een lang weekend van en boek je hotel!

Met de trein naar Parijs of een andere Europese stad

Groene treinen en bussen

Met de introductie van de FlixTrain in maart 2018 werden groene treinen aan het mobiliteitsaanbod van FlixBus toegevoegd. Via een overstap ontstaan er talrijke nieuwe reismogelijkheden. André Schwämmlein, oprichter en CEO FlixBus: „Wij staan voor betaalbaar reizen en een duurzaam alternatief voor de auto. Het is ons doel om nóg meer mensen van de overstap naar openbaar vervoer te overtuigen. Bus en spoor vullen elkaar perfect aan. Het integreren van beide vervoersmiddelen is een belangrijk onderdeel van een duurzaam concept voor de mobiliteit van de toekomst.” Onlangs startte FlixBus de eerste 100% elektrische langeafstandsbusverbinding en schreef hiermee een nieuw hoofdstuk in de mobiliteit.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *