Shadow

Negatief reisadvies Sharm, Burundi en deel Filippijnen

Voor vakantiegangers die een reis naar Egypte hebben geboekt, heerst nog de nodige onduidelijkheid. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft 6 november een negatief reisadvies voor Sharm-el-Sheik afgegeven, maar niet voor andere badplaatsen in Egypte. Sommige touroperators vliegen nog wel naar Hurghada en Marsa Alam. UPDATE: Het negatief reisadvies voor Sharm el Sheikh is inmiddels gewijzigd

© Rijksoverheid.nl
© Rijksoverheid.nl

In Egypte zijn meerdere terroristische groepen actief, aldus het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Er worden regelmatig aanslagen gepleegd, ook op buitenlanders en buitenlandse doelen. Vermijd gebouwen van de overheid en plaatsen waar veel buitenlanders komen. Het aantal terroristische aanslagen neemt de laatste tijd toe. Ook de crash van het Russische toestel dat vorige week in de lucht ontplofte lijkt veroorzaakt te zijn door een aanslag.

Reisadvies Egypte

Ook vakantiegangers die naar andere delen van Egypte reizen krijgen het advies alert te zijn en de berichten in de gaten te houden. Dat geldt ook voor de steden Luxor, Aswan en Abu Simbel in het zuiden van Egypte. Ook voor de hotelresorts aan de Rode Zee, de Golf van Suez en in het zuiden van de Sinaï-woestijn geldt dat je goed op je tellen moet passen. Corendon vliegt tot de kerst niet meer naar Egypte. Op de site staan alleen nog aanbiedingen met een vertrekdatum in december en januari. Andere touroperators, zoals TUI, vliegen nog wel naar Marsa Alam en Hurghada. Dat maakt het lastig voor klanten van die touroperators om kosteloos om te boeken naar een andere bestemming. Check altijd voor je boekt de beoordelingen over vakanties naar Egypte.

Negatief reisadvies Burundi

Behalve naar delen van Egypte heeft het ministerie op 6 november ook een reiadvies voor Burundi afgegeven. Dat land heeft te maken met politiek en crimineel geweld, vooral in Bujumbura.

Voor een deel van de Filippijnen is ook een negatief reisadvies afgegeven. Het ministerie adviseert om niet naar Zuidwest Mindanao en de Sulu-eilanden te reizen, en alleen als dat noodzakelijk is naar de overige gebieden in Mindanao te reizen. Verder geldt sinds 6 november een verscherpte veiligheidscontroles op wegen en het vliegveld.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!