Shadow

Nederlandse wintersporters vaak onverzekerd op de piste

© L. Hego / OT Gerardmer
© L. Hego / OT Gerardmer

Zonder goed verzekerd te zijn voor de mogelijke kosten die ze kunnen maken tijdens hun wintersport vertrekken veel mensen richting het wintersportgebied. Het blijkt dat 20 procent van de Nederlanders onverzekerd vakantie viert in de sneeuw.

Veel Nederlandse wintersporters hebben wel een standaard reisverzekering. 91 procent van de wintersporters heeft deze. Maar naast deze standaard reisverzekering is vaak ook wintersportdekking nodig.
Sophie van der Zee van Reisverzekering.nl waarschuwt wintersporters voor de kosten die ze hierdoor kunnen maken tijdens hun vakantie. ‘Vaak denken mensen dat ze goed verzekerd op vakantie gaan, maar op het moment dat er iets misgaat tijdens de wintersport, komen ze er achter dat ze helemaal niet voor alles gedekt zijn. De wintersportdekking ontbreekt in dat geval.’

Ski-ongeval wordt dure grap

Bij een ongeval op de piste wordt de desbetreffende skiër of snowboarder met een sneeuwscooter of banaan naar het dal gebracht. Dit kost soms wel 600 euro. De kosten voor de rit naar het ziekenhuis lopen al helemaal op wanneer er een helikopter nodig is om het slachtoffer te vervoeren. Dan loopt het bedrag al snel op naar 3500 euro.
Aan de medische zorg in het buitenland hangt vaak ook een ander prijskaartje in Nederland. Vaak is de prijs voor een bepaalde ingreep vele malen hoger dan in Nederland en dit valt niet onder je basis zorgverzekering. Daarom is een goede reisverzekering belangrijk, meldt Sophie van der Zee van Reisverzekering.nl.  Tijdens het skiën of snowboarden is de kans redelijk groot dat je een blessure oploopt. Tijdens de wintersport is een derde van de skiërs of snowboarders wel eens gewond geraakt.

Groot risico buiten de piste

‘Off piste gaan’ is een steeds bekender fenomeen. Sommige pistefanaten gaan de uitdaging aan en skiën buiten de pistes. Buiten de piste heb je meer kans op een ongeval, omdat de pistes hier niet worden onderhouden en geprepareerd. Voor verzekeraars is dit dus een risicovolle plek en valt deze daarom vaak zelfs niet onder de voorwaarden van je wintersportdekking. Op deze plekken moet je dus helemaal op letten, ook al ben je goed verzekerd voor ongevallen in de sneeuw.
Veel verzekeraars hebben beperkte voorwaarden in hun polissen over off pistes. Onder bepaalde voorwaarden, zoals onder begeleiding deze gebieden betreden, is toegestaan. Doe je dit niet, betaal je de mogelijke kosten dus zelf.

 Steeds meer helmdragers

Het aantal skiërs dat zich buiten de pistes waagt, wordt steeds kleiner. Wintersporters worden steeds voorzichtiger tijdens de vakantie. Dit is een van de redenen dat het aantal helmdragers toeneemt. Bijna de helft van de wintersporters draagt een helm. Vijf jaar gelden was dit nog maar 22%. Vooral bij jongeren blijkt de helm erg populair te zijn. In steeds meer gebieden wordt het verplicht om een helm te dragen. Vooral in de Duitstalige skigebieden.
Een extra check van je reisverzekering kan geen kwaad wanneer je op wintersport gaat. Dekking voor wintersport is helemaal niet vanzelfsprekend en moet vaak apart worden afgesloten. Doe dit op tijd zodat je vakantie niet wordt verpest door hoge bedragen na een ongeval of schade. Reisverzekeringen vergelijken doe je op Alleverzekeringenopeenrij.nl

Lees ook:

Consumentenbond: Reisverzekering via reisbureau vaak te duur
Premies doorlopende reisverzekeringen verschillen fors

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.