Shadow

Nederlanders met kerst het liefst in Londen

met kerst naar LondenWat is er gezelliger dan kerst doorbrengen in een met lichtjes versierde stad? Veel Nederlandse reizigers kiezen ervoor om rond de kerstdagen rond te struinen over kerstmarkten, bijzondere kerstcadeaus voor elkaar te kopen en te hopen op sneeuw in één van de prachtige kerststeden. Uit zoekgegevens van Hotels.com blijkt dat Nederlanders het kerstfeest graag lijken te vieren in Londen, gevolgd door ons eigen Amsterdam en Berlijn.

Londen en Amsterdam in de top 3

Het romantische Londen is het populairst onder de Nederlandse reizigers, die kerst graag buiten de deur willen vieren. De Britse hoofdstad staat bekend om haar warenhuizen, waar kerstinkopen geheel in kerststijl gedaan worden. Ook onze hoofdstad Amsterdam is in trek; het echte kerstgevoel kun je immers ook in eigen land ervaren, bijvoorbeeld op de sfeervolle kerstmarkt of tijdens de verschillende culturele kerstvoorstellingen. Het Duitse Berlijn weet de Nederlandse reizigers te verleiden met haar kerstevenementen, zoals de indrukwekkende lichtparade en haar gezellige kerstmarkt.

Met de trein naar de kerstmarkten in Duitsland
Met de trein naar de kerstmarkten in Frankrijk

Kerststeden dichtbij en ver weg

Nederlanders zoeken veel op steden in en nabij onze buurlanden. Zo weet Duitsland met de bekende kerstmarkten in Keulen en Düsseldorf de aandacht van de kerstreizigers te trekken. Ook het zuiden viert hoogtijdagen met kerst; zo kunnen Nederlanders verblijven in het gezellige Maastricht of een Belgische kerst vieren in Antwerpen. Voor de koukleumen is Dubai een interessante bestemming, waar kerstshoppen een must-do is. Om een filmachtige kerst te beleven, kiezen Nederlandse reizigers voor de Amerikaanse nummer 1 kerststad New York. Ook het Turkse Istanbul heeft met haar prachtige vuurwerkshow de aandacht van Nederlandse reizigers getrokken.

Check op Zoover de leukste kerstmarkten

Top 10 steden met de meeste zoekopdrachten naar een hotelovernachting met check-in tussen 21 en 25 december 2015 door Nederlandse reizigers van 1 september tot en met 20 november 2015

  1. Londen
  2. Amsterdam
  3. Berlijn
  4. Maastricht
  5. Dubai
  6. Antwerpen
  7. New York
  8. Istanbul
  9. Keulen
  10. Düsseldorf

Gezellig naar de Duitse kerstmarkten met De Jong Intratours
Naar de Franse kerstmarkten met De Jong Intratours

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Ja, stuur me de nieuwsbrief!

Privacy *