Terreurdreiging beïnvloedt reisvoorkeur Belg

Geplaatst door Redactie op 9 december 2015 om 15:46 in de categorie Algemeen nieuws

De recente terreurdreiging heeft nu reeds een invloed op onze reisvoorkeuren. Dat blijkt althans uit cijfers van reisvergelijkingssite Vakantiedeals.be. Zo zijn vooral ‘westerse’ en verre exotische bestemmingen momenteel erg in trek voor de komende wintermaanden, met naast de Canarische Eilanden vooral Kaapverdië als de nieuwe place to be.

Vakantiedeals

©Fotolia

Verder doen ook Cuba, Dominicaanse Republiek en Florida het opvallend goed. En dit ten koste van traditionele winterzonbestemmingen als Egypte, Turkije en Tunesië. Enkel Dubai weet zich als niet-westerse bestemming nog enigszins te handhaven. Of deze trend zich ook zal doorzetten voor het komende zomerseizoen is nog te vroeg om te zeggen.

Belg wacht af

Dat de recente gebeurtenissen in Parijs en de terreurdreiging in Brussel een effect konden hebben op ons reisgedrag lag in de lijn der verwachtingen. Maar dat het effect zo snel merkbaar zou zijn is toch opvallend.“In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zien we sowieso een daling in het aantal boekingen”, zegt Jurgen De Vos van Vakantiedeals.be.“Dit geeft aan dat de Belg toch een vrij afwachtende houding aanneemt ten opzichte van reizen. Anderzijds merken we dat er voor komende winter haast uitsluitend verre, exotische en westerse vakantiebestemmingen geboekt worden. Vooral Kaapverdië is hierbij een opvallende nieuwkomer. De voormalige Portugese kolonie en eilandengroep in de Atlantische Oceaan is een perfect alternatief voor de drukke Canarische Eilanden: een vergelijkbaar klimaat en slechts een uurtje langer vliegen.”

Caraïben doen het uitstekend

Ook de Caraïben doen het uitstekend, met Cuba en de Dominicaanse Republiek op kop. Dat ook Florida terug is van weggeweest, geeft aan dat de Belg dezer dagen liever de grote plas oversteekt dan over oorlogsgebied te vliegen. De enige niet-westerse bestemming die zich momenteel nog enigszins weet te handhaven is Dubai.

Zomerboekingen 2016: Kroatië, Bulgarije en Italië in trek

Of deze tendens zich ook zal doorzetten voor het komende zomerseizoen is moeilijk te voorspellen. “We merken nu reeds dat bepaalde Europese bestemmingen het opvallend goed doen met het oog op het komende zomerseizoen. Zo zitten Kroatië, Bulgarije en Italië in de lift in vergelijking met de voorgaande jaren. Absolute nummer één blijft Spanje, waar de vraag wel eens het aanbod snel zou kunnen overstijgen. Wie voor Spanje nog alle keuze wil hebben aan de meest voordelige prijs, kan dus maar beter gebruik maken van de vroegboekkortingen die de meeste touroperators nu al toekennen”, besluit Jurgen De Vos.

Vergelijk zelf en bespaar

Omdat de voordelen tussen de touroperators zo sterk verschillen is het belangrijk om te vergelijken. Daarom heeft Vakantiedeals.be een handig overzicht gemaakt van de voordelen die de verschillende touroperators momenteel aanbieden. Dit overzicht kan men raadplegen via http://www.vakantiedeals.be/nieuws/vroegboekkortingen-zomer-2016

Terreurdreiging beïnvloedt reisvoorkeur Belg
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.