Shadow

Nederland geeft zomervakantie 2015 gemiddeld 8,3

Wandelen in OostenrijkNederlanders zijn tot nu toe zeer tevreden over hun zomervakantie. Gemiddeld scoort de zomervakantie 2015 met een 8,3 beter dan recordjaar 2014. Dit blijkt uit een tussentijdse berekening van beoordelingssite Zoover op basis van ruim 50.000 vakantiebeoordelingen over de eerste vier weken van de zomervakantie.

In 2014 was de gemiddelde score van de vakantie al de hoogste ooit gemeten. 2015 lijkt op weg naar een nieuw tevredenheidrecord. Bij de berekening keek Zoover naar de gemiddelde waardering van de bestemmingen en de accommodaties.

Oostenrijk hoogst gewaardeerd, Turkije maakt sprong in klassement

Oostenrijk is in de zomervakantie 2015 tot nu toe de best gewaardeerde bestemming binnen de top-10 populairste landen. Met een gemiddelde over vakantiewaardering van 8,52 laat het Turkije net achter zicht. Vorig jaar was Portugal nog tweede in het klassement en zakt nu één plaats.

Opvallend is dat het cijfer op accommodaties in Turkije flink steeg van 8,38 in 2014 naar 8,57 in 2015. Ook op bestemmingsniveau scoort Turkije hoger. Oostenrijk scoort nipt hoger dan vorig jaar en blijft de absolute nummer één.

Nederland als vakantieland vinden we terug op een zevende plaats, achter Italië (5) en Duitsland (6). Ook Griekenland laat met de vierde plaats een flinke plus zien, een mooie opsteker voor het land na alle negatieve berichtgeving voorafgaand aan de zomervakantie van 2015.

We waarderen verblijf in Bed & Breakfast het hoogst

Evenals andere jaren wordt verblijf in een Bed & Breakfast deze zomer het best gewaardeerd. Met gemiddeld een 9,35 waarderen we de persoonlijke service van dit type accommodatie het beste.

Lees ook: Reisadvies Griekenland gewijzigd en Reisadvies Turkije aangescherpt

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!