Shadow

MSC Cruises schrapt cruises naar Tunesië

MSC Cruises SplendidaCruiserederij MSC Cruises heeft met onmiddellijke ingang Tunesië uit haar cruiseprogramma voor de zomer van 2015 geschrapt. Aanleiding daarvoor is de aanslag op het Bardomuseum in de Tunesische hoofdstad Tunis. Daarbij kwamen twintig mensen om, onder wie twaalf passagiers van de MSC Splendida.

Tunis was vanwege het uitgebreide culturele aanbod een populaire cruisebestemming voor MSC Cruises. “Helaas heeft de moorddadige actie van de mensen achter deze verwoestende aanval, een verreikende en diep schadelijk effect op het democratische Tunesië en haar haperende economie”, aldus MSC Cruises Executive Chairman Pierfrancesco Vago. “Tunesië wordt door de toerist beschouwd als een “no-go” zone op dit moment.” Ook cruises naar Egypte en Israël gaan niet door.

Aanpassing vaarroutes MSC Cruises

Het onmiddellijk schrappen van Tunis als cruisebestemming heeft gevolgen voor vier van de twaalf cruiseschepen van MSC. De Splendida is inmiddels onderweg naar Barcelona en zal de rest van de zomer niet meer in Tunis, maar in Valleta op Malta aanmeren. De MSC Fantasia verruilt Tunis voor Palma de Mallorca, terwijl de MSC Preziosa Cagliari op Sardinië aan doet. De MSC Divina zal in plaats van in Tunis een dag eerder aanmeren in Valetta, Malta en doorvaren naar het Griekse eiland Corfu. Vago: “Tunis is een belangrijke bestemming voor MSC Cruises en we hopen in de toekomst, als de veiligheidssituatie weer normaal is, de routes te herstellen maar tot die tijd zullen wij onze gasten naar alternatieve mediterrane bestemmingen brengen.” MSC verwacht niet dat er de komende tijd aanvullende routeveranderingen nodig zullen zijn.

Cruises van MSC worden onder meer aangeboden via CruiseReizen.nlZeetours, Cruisetravel, Cruise.nl

Ook Costa Cruises niet meer naar Tunis

Inmiddels meldt ook Costa Cruises dat ze alle cruises naar Tunis heeft opgeschort. Vijf van de dodelijke slachtoffers van de aanslag waren passagiers van de Costa Fascinosa. Acht andere passagiers lagen gisteren nog in het ziekenhuis. De Fascinosa is donderdag in alle vroegte vertrokken naar Palma de Mallorca.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!