Vier olifanten naar Beekse Bergen

Geplaatst door Redactie op 20 maart 2015 om 10:24 in de categorie Attracties
© Grüner Zoo Wuppertal/Barbara Scheer

© Grüner Zoo Wuppertal/Barbara Scheer

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek krijgt er maandag 23 maart vier nieuwe bewoners bij. Het gaat om een familie van vier Afrikaanse olifanten die uit de Grüner Zoo in het Duitse Wuppertal komen. 

Het gewichtige transport bestaat uit olifantenmoeder Punda en haar kinderen Bongi, Pina-Nessie en Shawu vanuit Grüner Zoo Wuppertal naar Safaripark Beekse Bergen. Shawu is het enige mannetje.

De vier ‘Duitse’ olifanten komen terecht in een gespreid bedje. De bouw van de nieuwe 450 vierkante meter grote groepsstal is onlangs namelijk afgerond.Het gaat dus om moeder Punda (in 1992 geboren in het Zuid-Afrikaanse Krugerpark) met haar drie jongen. Dat zijn de vrouwtjes Bongi (Wuppertal, 2005) en Pina-Nessie (Wuppertal, 2013) en het jonge mannetje Shawu (Wuppertal, 2011). In Hilvarenbeek wonen al drie andere olifanten: stier Calimero en zijn twee vrouwtjes Sabi en Carla.

Babyolifantjes in Beekse Bergen?

Met de komst van een echte olifantenfamilie gaat een lang gekoesterde wens van het Safaripark in vervulling. “Zo ontstaat voor Safaripark Beekse Bergen ook de kans om jonge olifantjes te krijgen en op die manier bij te dragen aan het Europese fokprogramma voor Afrikaanse olifanten. Dat is ons tot nu toe namelijk nog nooit gelukt. We hebben goede hoop dat we daar nu als eerste dierentuin in de Benelux wél in gaan slagen,” aldus vestigingsmanager Niels de Wildt van de Beekse Bergen.

Vier olifanten naar Beekse Bergen
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.