Shadow

Met Distance-app en mondkapje op in de achtbanen van Europa-Park

Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, opent 29 mei weer de poorten voor het publiek. Welke maatregelen heeft Europa-Park genomen om het publiek coronaproof te ontvangen?

achtbanen in Europa-Park © Europa-Park
© Europa-Park

Wat gaat er open in Europa-Park?

Vanaf 29 mei gaan de attracties in Europa-Park weer open. Ook de zes themahotels, het Campresort en de camping gaan weer open. Maar het is wel een opening met beperkingen. De nieuwe Waterwereld Rulantica, een apart attractiepark dat onderdeel uitmaakt van Europa-Park, blijft voorlopig nog gesloten. Ook het aantal bezoekers tot Europa-Park zelf, wordt beperkt. Om die reden kunnen entreekaartjes uitsluitend online en vooraf gekocht worden. Die zijn datumgebonden. Spontaan naar Europa-Park afreizen is er nog even niet bij.

Voor Nederlanders geldt daar bovenop nog dat voor alle landen in Europa een beperkt negatief reisadvies (code oranje) geldt. Dat betekent dat je alleen noodzakelijke reizen mag maken. En bezoek aan een attractiepark valt daar niet onder, al zullen pretparkfanaten daar misschien anders over denken.

Mondkapjesplicht in Duitsland

Eenmaal in Europa-Park gelden ook een aantal spelregels. In principe zijn alle attracties gewoon geopend. Alleen de shows en de bioscopen zijn gesloten. Verder geldt in heel Duitsland dat het dragen van een mondkampje in alle overdekte ruimtes, alle wachtrijen en tijdens het gebruik van de attractie verplicht is. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen vanaf 7 jaar en ouder. Als je mondkapje in een waterattractie nat wordt, moet je een reservemasker bij je hebben. Mondkapjes zijn ter plekke te koop. Op de mondkapjesplicht wordt streng toegezien. Als je om bijvoorbeeld medische reden geen mondkapje kunt dragen, mag je niet in een attractie. Deze regels zijn gebaseerd op de corona-regels van de deelstaat Baden-Wurtemberg.

Oppervlaktes zoals deurkrukken, leuningen en veiligheidsbeugels van attracties worden extra gereinigd.

Coronaproof in de wachtrij

Wachtrijmanagement is in elk attractiepark altijd een dingetje en dat geldt helemaal in tijden van het coronavirus. Hoewel het aantal bezoekers dat het park in mag, gelimiteerd wordt, kunnen bij populaire attracties toch nog rijen ontstaan. Daarom zijn overal op de grond wachtrijmarkeringen aangebracht. Je mag met maximaal drie personen uit een gezin in een vak gaan staan.

Groene distance-app geeft voorrang

Om iedereen te helpen de onderlinge afstand van anderhalve meter te handhaven, wordt gewerkt aan een social-distance-app.
Die kun je downloaden op je smart-phone en werkt met Bluetooth. Daarmee kan de onderlinge afstand tot andere app-gebruikers gemeten worden, al is die afstandmeting niet heel exact. Je kunt vooraf een groep aanmaken om je familieleden uit te sluiten van de afstandmeting.

App-gebruikers kunnen op elk moment de actuele afstand tot andere gebruikers zien. Ook deelt de app punten uit. Wie zich goed gedraagt, ziet in de loop van de dag z’n puntenscore oplopen. Staat je meter in het rood, dan heb je te weinig respect voor de afstandregels. Slaat de meter geel uit, dan is je gedrag voor verbetering vatbaar. En als je gedrag een groene kleur oplevert, heb je je goed gedragen. Alle app-gebruikers die zich goed gedragen, krijgen tijdens hun dagje Europa-Park diverse kansen om voorrang te krijgen bij bepaalde attracties.

Europa-Park viert 45-ste verjaardag

Europa-Park bestaat dit jaar 45 jaar. Binnenkort maakt het veelbekroonde attractiepark bekend hoe dat jubileum in de anderhalve-meter-samenleving gevierd kan worden.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.