Shadow

Trentino herdenkt Eerste Wereldoorlog

Trentino Eerste WereldoorlogIn juli 2014 is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Deze oorlog heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Trentino. Om stil te staan bij deze gebeurtenis en het gevoel van vrijheid te vieren, zijn er van 2014 tot en met 2018 in de hele regio diverse activiteiten georganiseerd waarbij dit thema centraal staat.
Trentino maakt tot en met de Eerste Wereldoorlog deel uit van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk. Na de oorlog werd het gebied door Engeland en Frankrijk aan Italie gegeven als dank voor het feit dat dat land in een laat stadium van de oorlog alsnog de kant van de geallieerden had gekozen.

De overblijfselen – zoals de vele bunkers, loopgraven en forten – van de Eerste Wereldoorlog tekenen tot op de dag van vandaag nog het landschap van Trentino. Een bijzonder element is het ‘Pad van de Vrede’. Dit 520 kilometer lange pad van Passo del Tonale naar Marmolada leidt wandelaars langs de bijzondere plaatsen met de zichtbare herinneringen van de oorlog. Het pad gaat tevens dwars door prachtige natuur en de bergen en kan in verschillende etappes worden gelopen.

Muziekfestival Trentino

De 20e editie van het muziekfestival ‘Sounds of the Dolomites’ geeft dit jaar extra aandacht aan dit thema. De driedaagse trekking naar het Pasubio massief, die voert langs enkele plekken waar de ‘Grote Oorlog’ is uitgevochten, is daarvan het hoogtepunt. Verder zijn er in de valleien van Trentino zo’n 80 forten te vinden en 19 musea die zich volledig hebben gericht op de oorlog van 1914 tot en met 1918.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *