Shadow

Meer cruisepassagiers naar Sint Maarten dan voor orkaan Irma

De cruisehaven van Sint Maarten ontving in 2018 in totaal 1.487.101 cruisepassagiers. Dat is een stijging van 29 procent ten opzichte van het rampjaar 2017 toen orkaan Irma over het eiland trok. Maar het betekent ook dat de passagiersaantallen weer boven het niveau van vóór orkaan Irma liggen.

De cruisehaven van Sint Maarten © Aviareps
De cruisehaven van Sint Maarten © Aviareps

Orkaan Irma raasde tussen 30 augustus en 13 september 2017 door het Caraïbisch Gebied en was de krachtigste sinds Wilma uit 2005. Het eiland kampt nog steeds met de gevolgen van de orkaan, maar aan herstel wordt hard gewerkt. De cruisehaven kon al vrij snel weer passagiers ontvangen. Vorig jaar resulteerde dat dus in bijna anderhalf miljoen cruisepassagiers die met 489 cruiseschepen naar het eiland kwamen.
“St. Maarten’s cruisehaven is altijd één van de beste in het Caribisch gebied geweest. Deze aankomstaantallen weerspiegelen niet alleen dit feit, maar benadrukken ook hoe snel het eiland hersteld is”, aldus mevrouw May-Ling Chun, directeur van Toerisme van St. Maarten.

Stijging ten opzichte van 2016

In de tweede helft van 2018 kwamen er meer cruisepassagiers aan in de haven dan voor orkaan Irma. De haven van St. Maarten verwelkomde van september tot en met december 646.431 passagiers. Dit is een stijging van 17,87% voor aankomsten uit dezelfde periode in 2016, een jaar voor Irma.

Cruises naar St. Maarten

In de haven van St. Maarten kunnen verschillende van de grootste cruiseschepen ter wereld tegelijk aanmeren. De hoofdstad Philipsburg ligt op loopafstand, waar passagiers belastingvrij kunnen winkelen. Kijk voor cruiseaanbiedingen op Decruisegids.nl of kijk bij TUI, Dreamlines, CruiseReizen.nl en Cruisetravel naar cruisevakanties naar Sint Maarten en het Caraïbisch Gebied.

Sharing is caring!