Shadow

Zo kun je je favoriete serie veilig onderweg streamen

Wie al vaker een reis naar het buitenland heeft gemaakt, heeft er ongetwijfeld mee te maken gehad. Wachten. Wachten op het vertrek van het vliegtuig, wachten op de ferry die je naar dat tropische eiland brengt of wachten totdat je partner eindelijk klaar is om te vertrekken naar dat leuke restaurantje aan het strand. Gelukkig kun je tegenwoordig overal je favoriete series streamen op je tablet of telefoon. Maar hoe kun je overal veilig streamen?

veilig streamen onderweg
Zo kun je veilig streamen onderweg.

Om de tijd te doden pakken we vaak onze smartphone, tablet of laptop. Want wat is er nou fijner dan even gedachteloos te scrollen over het internet of toch nog even dat mailtje te beantwoorden nu je toch niks te doen hebt. Of snel nog even naar je favoriete serie kijken.

Maar welk apparaat kun je het beste gebruiken als je op reis gaat en wat kun je nog meer meenemen om je reis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen?

Veilig streamen tijdens het wachten

De afgelopen jaren is het aantal aanbieders van streaming diensten enorm gestegen. Naast de aloude bekende Netflix zijn onder andere Amazon Prime, Videoland, HBO Max, ViaPlay, Pathe Thuis, AppleTV, Disney+ en Cinetree gelanceerd. Je hebt alleen een scherm en een internetverbinding nodig en je kunt het wachten een stuk aangenamer maken. De meeste streaming diensten maken het ook mogelijk om een film of serie te downloaden zodat je deze kunt kijken als er geen internetverbinding beschikbaar is.

De digitale survival kit

Maar wat heb je dan nodig om jouw favoriete serie te streamen? Een internetverbinding is essentieel, maar die is soms niet aanwezig. Dus dat wordt vooraf downloaden. Het downloaden van een video in goede kwaliteit vereist echter een grote hoeveelheid ruimte. Een externe harde schijf is daarom vaak een onmisbare accessoire als je op reis gaat.

Een VPN-bedrijf heeft onlangs een interessante lijst met elektronische apparaten samengesteld die je mee zou kunnen nemen op reis. Wat dacht je van een powerbank, externe SSD met USB-C aansluiting, noise cancelling hoofdtelefoon of een universele reisstekker? Niet alleen handig voor op reis maar ook voor in het dagelijkse leven. Daarnaast is een VPN onmisbaar om verbinding te maken met een streamingdienst, waar ook ter wereld.

Travel light

Als je op reis bent wil je genieten van de reis en natuurlijk de bestemming. Wat je niet wilt is slepen met veel bagage. Het principe ‘travel light’ is daarom zeker een aanrader. Vooral in deze tijd met de bagage perikelen op luchthavens wereldwijd. Neem het minimale mee op reis, hoe minder je bij je hebt hoe minder je kunt kwijt raken.

Naast je paspoort is je smartphone een essentieel item, maar om een film of serie te kijken is een tablet vaak net iets prettiger. Daarnaast hebben ze vaak een iets grotere opslagcapaciteit, hoeft die externe harde schijf ook niet mee!

Eventueel zou je vanaf je smartphone of tablet naar de tv in de hotelkamer kunnen streamen. Dat is vaak wat lastiger omdat de meeste hotels hun tv systemen hebben afgeschermd, maar voor de tech wizards onder ons soms wel mogelijk met bijvoorbeeld een hdmi-kabel of externe dongle. Een smartphone is toch meestal wel de meest voor de hand liggende keuze, compact, veelzijdig en (bijna) altijd verbonden met het internet.

Benodigdheden om te streamen

Goed voorbereid op reis gaan is zeker in deze onzekere tijden belangrijker dan ooit. En wil je wat vermaak tijdens het reizen dan kom je met een paar kleine accessoires een heel eind. Elke digitale survival kit zal er anders uitzien, maar de essentials om te streamen onderweg zijn voor iedereen hetzelfde!

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.