Shadow

Luxe wellness waar je ‘u’ tegen zegt in het nieuwe bergdorp in Wagrain

In de winter van 2018-2019 is in het Oostenrijkse Wagrain, in de deelstaat Salzburgerland, het nieuwe bergdorp Prechtlgut geopend. Dit bergdorp bestaat uit acht gloednieuwe chalets, die de eenvoud van vroeger met de luxe van nu. Ze vormen een tegenwicht tegen het jachtige leven van onze tijd, scheppen een gevoel van geborgenheid en zorgen ervoor dat iedereen die hier zijn intrek neemt kan aarden.

Een chalet met sauna staat garant voor heerlijke ontspanning © Prechtlgut

De acht luxe chalets van het bergdorp Prechtlgut in het Oostenrijkse Wagrain tillen je vakantie in de Salzburger Alpen naar een hoger niveau. Veel oud hout en natuursteen, gecombineerd met een hoogwaardige inrichting met linnen en echt leer in warme kleuren dragen bij tot het vertrouwde thuisgevoel. Door de grote panoramavensters komen licht en natuur naar binnen. In de moderne keuken is alles binnen handbereik. Wie niet zelf wil koken, kan heerlijk uitgebreid eten in restaurant Prechtlstadl. Dit restaurant heeft stevige en regionale gerechten zoals ‘ripperl’ (spareribs) of het traditionele ‘Hut-Essen’ op de menukaart. In een omtrek van 25 kilometer rond Wagrain zorgen bovendien veel bekroonde restaurants voor vakantiegenot op niveau.

Wellness in je eigen chalet

Een van de bijzonderheden van de acht vrijstaande chalets is dat ze allemaal een eigen wellnesszone hebben. Die bestaat uit sauna en stoomcabine, infraroodcabine, regendouche en rustruimte, een wellnessbadkuip en een hottub op het terras. Het ontspannen gevoel begint al als je je kleding verruilt voor je fluffy-badjas. En omdat je je eigen sauna hebt, hoef je geen rekening met anderen te houden of op iemand te wachten. De verschillende opgietvarianten in de sauna garanderen optimaal genot.

Massage in je eigen chalet

Chalets met eigen wellness © Prechtlgut
Chalets met eigen wellness © Prechtlgut

De 85 tot 150 m² grote chalets van Prechtlgut behoren tot de gerenommeerde Hideaway-hotels en bieden plaats aan maximaal acht personen. Het wellnessprogramma of de yoga-eenheid komt op verzoek naar uw chalet. Gastvrouw Carina is klinisch psychologe en gezondheidspsychologe en biedt daarnaast autogene training, mindfulness-meditatie en progressieve spierontspanning aan. Hoe heerlijk is het om in je eigen chalet, tegen betaling, een massage te ondergaan. Kies voor een massage met waardevolle oliën en hoogwaardige geuren. Of reserveer een manicure met aansluitende handmassage, een pedicure, wellnessbaden met een keur van geuren uit deze streek, 7 verschillende sauna-opgietvarianten. Ook zijn er speciale behandelingen zoals autogene training, mindfulness-meditatie en progressieve spierontspanning.

Buiten zwemmen in natuurwater

Heerlijk zwemmen in kraakhelder natuurwater in Chaletdorf Prechtlgut © Prechtlgut
Heerlijk zwemmen in kraakhelder natuurwater in Chaletdorf Prechtlgut © Prechtlgut

Een heerlijke saunaronde kun je perfect afsluiten met een duik in de natuurzwemvijver. Die ligt net iets hoger dan de chalets, waardoor je vanaf de ligstoelen een prachtig uitzicht hebt op Wagrain en de omringende bergen. Een speciaal filtersysteem zorgt voor een natuurlijke reiniging zonder chemicaliën.

Behalve voor wellness zijn de chalets van Prechtlgut ook een uitstekende uitvalsbasis voor golfliefhebbers. En in de winter ligt het prachtige skigebied van Wagrain aan je voeten.

Bekijk hier prijzen en aanbiedingen van Chaletdorp Prechtlgut.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!