Shadow

Overnacht in Vinci en ontdek de omgeving van Leonardo

Leonardo Da Vinci, wereldberoemd schilder, architect, ingenieur en wetenschapper overleed 500 jaar geleden en dit jubileumjaar wordt gevierd met talloze evenementen en tentoonstellingen. Zet een stap in de omgeving van een genie in dit jubileumjaar.Belvilla in VinciDe geboorteplaats Vinci is een toeristische trekpleister. Bovenop een heuvel aan de rand van het stadje staat een authentieke Toscaanse boerderij die ook vijf eeuwen oud is. Dit historisch huis is nu een geliefde vakantiewoning voor mensen die uit alle hoeken van de wereld komen. Het is vakkundig gerestaureerd en het staat op enkele kilometers van Casa Natale di Leonardo, de vermoedelijke geboorteplaats van de beroemde kunstenaar.

Boek een vakantiewoning bij Vacanceselect

Op het terrein staan twee vakantieappartementen met architectonische details typisch voor deze streek, omringd door wijngaarden en olijfbomen. Rustiek en comfortabel, zo kan je de inrichting omschrijven, met grove stenen muren, houten balken, en een rustieke open haard die je aan 500 jaar terug doen denken.
De tuin is mediterraan met terrassen, een zwembad in de zon en een schitterend uitzicht. Pak de fietsen die daar aanwezig zijn om de omgeving te verkennen. Ondanks dat het huis 500 jaar oud is, heeft het nu wel de gemakken van het heden: er is gratis internet, satelliet tv en airco.

Info en prijzen van Belvilla vind je hier.

Een echte kunst- of cultuurliefhebber kan zijn of haar hart ophalen in deze streek. In het nabijgelegen Vinci herinnert alles aan de schilder die er zijn vroege kinderjaren doorbracht. In het Museo Leonardino zijn schetsen, notities en replica’s van zijn uitvindingen tentoongesteld. Beklim de historische toren en bewonder het Toscaanse landschap. De kunststeden Florence en Lucca liggen maar 50 km verderop.

Reis naar Italië met Subweb 

 

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!