Shadow

Bergdorp Prechtlgut in Wagrain ideale laatste hole voor golfers

Sinds het bergdorp Prechtlgut zijn luxe chalets heeft geopend, hebben golffanaten een krachtig argument in handen om hun vakantie in het Salzburger bergdorp Wagrain te vieren. Negen schitterende golfbanen in het Salzburger Land zijn binnen bereik – en de ’19e wellness-green’ bevindt zich direct in het chalet: in je eigen hottub op het terras of in je eigen wellnesszone.

Bergdorp Prechtlgut in het Oostenrijkse Wagrain. © Zuchna Visualisierungen/Prechtlgut
Bergdorp Prechtlgut in het Oostenrijkse Wagrain. © Zuchna Visualisierungen/Prechtlgut

Het bergdorp Prechtlgut in Wagrain in de Pongau behoort tot de gerenommeerde Hideaway-hotels. Voor golfers betekent dat diep ademhalen in een idyllische bergwereld en ver slaan op fantastische golfbanen. Na afloop kun je ‘uitholen’ in een chalet dat staat voor ongecompliceerde en ware luxe. Binnen een straal van slechts 30 kilometer hemelsbreed liggen drie van de mooiste golfbanen in het Salzburger Land. De GC Radstadt (27 holes) ligt op slechts 20 minuten rijden, de GC Goldegg (18 holes) op 30 minuten en de GC Gastein (18 holes) op 45 minuten. Op alle drie banen golft u met als achtergrond het prachtige bergdecor van de Tauern. Wie de straal tot 50 kilometer hemelsbreed vergroot, slaat een nog betere slag: op nog eens negen banen waaronder Zell am See-Kaprun, Schladming-Dachstein en vele golfbanen rond Salzburg en in de regio Salzkammergut.

Na het golfen thuiskomen in Prechtlgut

Na een dagje op de green zult u zich verheugen om weer naar het gezellige Prechtlgut-chalet terug te keren. De 85 tot 150 m² grote chalets met veel oud hout en natuursteen bieden aanzienlijk meer ruimte, rust en persoonlijke vrijheid dan een hotel. ‘Niets hoeft, alles mag’, luidt hier het motto.

Bergdorp Prechtlgut in Wagrain bestaat uit acht, grote luxe chalets voor maximaal acht personen. © Prechtlgut
Bergdorp Prechtlgut in Wagrain bestaat uit acht, grote luxe chalets voor maximaal acht personen. © Prechtlgut

Iedereen die het chalet voor het eerst betreedt, begrijpt wat wordt bedoeld met ‘Vakantie zoals toen – met de luxe van nu’. Van ‘toen’ zijn de authentieke, mooie massief houten meubelen, natuurlijke materialen in warme kleuren, gezellige hoekjes, een divan en een open haard midden in de kamer. Van ‘nu’ zijn een eigen wellnesszone met sauna-stoomcabine en infraroodcabine, een rustruimte en een hottub op het eigen houten terras. Wat is er dus tegen een glas champagne in de hottub wanneer u de golfdag doorneemt, een ontspanningsmassage in het chalet of een paar rondjes zwemmen in de natuurlijke zwemvijver?

Wandelen of Salzburg bezoeken

Na afloop van een dagje golf of activiteiten in de bergen is het lekker ontspannen in je privé sauna © Prechtlgut
Na afloop van een dagje golf of activiteiten in de bergen is het lekker ontspannen in je privé sauna © Prechtlgut

Daarna kunt u naar het authentieke restaurant Prechtlstadl in het luxe bergdorp gaan, door de charmante plaats Wagrain wandelen of met de auto ‘s avonds naar de Mozartstad Salzburg gaan voor een barokke shoppingtour of een concert. Het is altijd weer fijn om in het knusse Prechtlgut-chalet thuis te komen. Ook als je aan de knusse houten bedden denkt of aan de ontbijtmand met de vele bergdelicatessen waardoor het de volgende ochtend een genot wordt om op te staan.

Lees ook:
Actief op vakantie en lekker bijtanken met het hele gezin in bergdorp Prechtlgut in Wagrain
Advent ‘zoals vroeger’ in het Wagrainer chalet Prechtlgut

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!