Shadow

Beleef de Kasteelruïne Valkenburg in Augmented Reality

Rondlopen in het vroegere kasteel, helpen bij de voorbereidingen van een middeleeuwse bruiloft en álles te weten komen over de bouwfasen van het kasteel. Met de nieuwe Augmented Reality (AR) routes door de Kasteelruïne in Valkenburg komt de geschiedenis van het voormalige kasteel niet alleen tot leven, maar ben je er zelf ook nog eens onderdeel van.

De oorsprong van wat nu de Kasteelruïne Valkenburg is, gaat terug tot de elfde eeuw. En toch gaat het monument helemaal met z’n tijd mee. De nieuwe AR routes maken jouw bezoek aan de restanten van het imposante kasteel nog interessanter en realistischer. Ze bieden een splinternieuwe beleving waar niets… uh, alles is wat het lijkt. Dankzij deze slimme techniek hoef je de beelden en verhalen er niet langer zelf bij te verzinnen, maar krijg je ze direct, al wandelend door de ruïne, op je smartphone of tablet. Download de app, pak je mobiel, ga op pad en dompel je onder in de geschiedenis van het Kasteel van Valkenburg. Je kunt kiezen uit de belevingsroute of de bouwhistorische route.

Belevingsroute: Een middeleeuwse bruiloft

Beleef de Kasteelruïne Valkenburg nog intenser via augmented reality © Kasteelruïne Valkenburg
Beleef de Kasteelruïne Valkenburg nog intenser via augmented reality © Kasteelruïne Valkenburg

In de belevingsroute help je mee bij de voorbereidingen van een middeleeuwse bruiloft. Met behulp van de AR-app open je de valbrug, maak je de kaarsen aan en hang je het schild op de juiste plek in de ridderzaal. Je komt onderweg reizend marktkoopman Lambert, schoonmaakster Heleen en bedienden Raes en Yda tegen die druk bezig zijn met alle voorbereidingen voor de bruiloft van Jan van Pallandt en Anna van Culemborg. Proef de middeleeuwse sfeer op alle mogelijke manieren en laat je fantasie de vrije loop.

Bouwhistorische route: het ontstaan van Kasteel Valkenburg

Altijd al willen weten hoe het Kasteel van Valkenburg is ontstaan? Volg dan de bouwhistorische route. De heren en vrouwen wisten immers wel hoe ze een kasteel moesten bouwen. Tijdens deze rondleiding ontdek je de verschillende bouwfases van het kasteel, de verschillende torens en hun functies en laat je je leiden door de indrukwekkende ruimtes van het kasteel, zoals de kapel en de ridderzaal van toen.

De Kasteelruïne, de enige hoogteburcht van Nederland, heeft vanaf 1050 Valkenburg en omgeving gedomineerd. Al bijna 1000 jaar bepaalt het Kasteel van Valkenburg en later de Kasteelruïne het beeld van Valkenburg. In 1672 werd het kasteel van Valkenburg opgeblazen met buskruit door Stadhouder Willem III. Op de Kasteelruïne zijn de ridderzaal, de artilleriekamer en de kapel duidelijk te herkennen. Vanaf de Kasteelruïne heb je een prachtig panorama-uitzicht over Valkenburg.

Voorpret

Dacht je de Kasteelruïne (al) te kennen? Vanaf nu beleef je hem op een heel nieuwe manier. Download de gratis app ‘Kasteel Valkenburg’ in de Google Play store of App store. Klik na het downloaden van de app op de button ‘voorpret’ en neem alvast een kijkje. Gegarandeerd dat je de Kasteelruïne nog nooit op deze manier bekeken hebt.

Bekijk de openingstijden van de Kasteelruïne en plan je bezoek.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.