Shadow

Noord-Amerika en Canada populairst voor autohuur

De Verenigde Staten en Canada blijven de populairste landen om een auto te huren. Online autoverhuurder Alamo.nl ziet dat vooral locaties in Californië en Florida de lijst aanvoeren over heel 2017. ‘Logisch, want naast het heerlijke klimaat in deze staten biedt Alamo.nl hier flink wat extra voordelen’, vertelt Sabine Nanlohy, medewerker customer service team.

Waar de klant bij reguliere autohuur extra drop-off kosten betaalt als de ophaal- en inleverlocatie verschillen, kost dit niets extra binnen Florida en Californië. Bij een zogenoemde one-way haalt men de auto bijvoorbeeld op in Miami en levert deze aan het einde van de vakantie zonder extra kosten weer in bij de locatie in Orlando. ‘En hoewel Las Vegas niet in Californië ligt, hoeven onze klanten ook geen extra kosten te betalen voor een one-way vanuit Los Angeles of San Francisco naar Las Vegas Airport’, voegt Sabine toe. ‘Aangezien meer dan 30% van alle autoreserveringen een one-way zijn, is het belangrijk dat de klanten goed op de hoogte zijn van dit voordeel.’

Lees ook: De mooiste autoroutes en rondreizen in Canada: Ontdek de adembenemende natuurparken.

Een ander groot voordeel van autohuur in Californië en Las Vegas is dat je niet in het bezit hoeft te zijn van een geldige creditcard. Door middel van een contante borgstelling kan men gewoon een auto huren op de luchthavenlocaties. Tevens geldt voor de verhuurlocaties in Californië dat je gratis een extra bestuurder mag bijschrijven op het huurcontract.

Lees ook: Camper huren in Los Angeles en San Francisco? Tips voor een campertrip door Californië.

Kijk voor camper-aanbiedingen, ook voor wegbrengacties in Amerika en Canada bij World Wide Campers, Travelhome en AmerikaPlus. Rondreizen door Amerika kun je boeken bij Van Verre.

Portugal

Hoewel de top 10 populairste autoverhuurlocaties voornamelijk bestaat uit Amerikaanse en Canadese steden, doet ook Curaçao het erg goed. De eerste Europese bestemming op de lijst is Faro, in het zuiden van Portugal. Sabine: “Veel Nederlanders vliegen op Faro en hebben een auto gereserveerd op het vliegveld, zodat ze direct kunnen beginnen aan hun zonvakantie aan de Algarve.” Lees hoe je kunt besparen op autohuur.

Plan je reis

Auto huren? Kijk eens bij het aanbod van Alamo, Sunny Cars en AutoEurope.
Vliegtickets naar de VS, Canada of een bestemming in Europa: check de prijzen bij Corendon of De Jong Intra.
Liever een camper? Boek die bij WorldWideCampers of Travelhome.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *