Shadow

Ischgl nodigt fietsers uit voor het WK e-bike

Op 15 augustus 2020 vindt de eerste editie van het wereldkampioenschap e-bike in Ischgl plaats. Op die dag wordt de wereldkampioen e-bike bekend gemaakt. Voor iedereen boven de 10 jaar is het mogelijk om mee te doen aan de wereldkampioenschappen. Er worden twee verschillende onderdelen aangeboden – de ‘Everyone’ en de ‘Elite’ categorie. E-bikes kunnen gehuurd worden via de website en inschrijving is vanaf nu mogelijk.

Ischgl
Iedereen kan wereldkampioen worden

Of je nou jong of oud bent, iedereen kan in Ischgl e-bike wereldkampioen worden. Op 14 en 15 augustus 2020 worden de kampioenschappen voor de eerste keer in Ischgl gehouden. s ’Werelds grootste e-bike race bestaat uit twee onderdelen met verschillende routes – ‘Elite’ en ‘Everyone’. De regels zijn simpel: “De snelste fietser uit de ‘Elite’ categorie wordt als eerste bekroond als wereldkampioen, daarna nemen de deelnemers in de ‘Everyone’ categorie het tegen elkaar op. Fietsers die een score hebben in de buurt van één van de drie tijdslimieten gebaseerd op de winnende ‘Elite’ tijden, winnen in de categorie ‘Everyone’ een gouden, zilveren of bronzen medaille.” vertelt Markus Mitterdorfer (E-Bike Federation). De fietsers die eindigen binnen de gestelde tijdslimiet worden bekroond met de titel wereldkampioen. Naast het winnen van een ‘Everyone’ medaille of een plaatsing in de ‘Elite’ kwalificaties, worden de besten in verschillende leeftijdscategorieën ook beloond (voor het geslacht en de waarderingscategorie).

Huur een villa in Ischgl

De 24 kilometer lange ‘Everyone’ categorie bestaat uit 693 meter aan paden met een panoramisch uitzicht en indrukwekkende bergen op de achtergrond. Deelnemers van de ‘Elite’ categorie gaan een lange en uitdagende trail tegemoet, 32 kilometer met steile beklimmingen en spectaculaire single trials met 1.089 hoogtemeters. E-bikes zijn alleen toegestaan als ze een maximale snelheid hebben van 25 km per uur, een motorisatie van max. 250 watt en een batterij power van max. 750 watt. Alle deelnemers moeten hun fiets laten checken op de dag van de race. E-bikes kunnen ook worden gehuurd via de website. Alle bezoekers, toeschouwers en fietsers kunnen daarnaast meedoen aan een divers nevenprogramma.

Mooie chalets in Oostenrijk

Inschrijven is vanaf nu mogelijk. Voor informatie over het programma, routes, prijzen en inschrijvingen.

Meer informatie over Ischgl en Paznauntal lees je hier!

 

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!