Shadow

Mari Afonso ontvangt BCD Travel’s Women of Distinction Award 2020 

BCD Travel, een van de grootste zakenreisorganisaties ter wereld, roept Mari Afonso uit tot winnaar van de Women of Distinction Award 2020. BCD introduceerde de award vorig jaar om vrouwen te eren die buitengewoon leiderschap tonen binnen BCD én de maatschappij.

BCD Screenshot maart 2020

Mari Afonso BCD
Mari Afonso © BCD

Mari Afonso bekleedt de functie van Operations Manager bij BCD Travel Brazilië, waar ze meer dan 40 medewerkers in het Business Travel Center en het Emergency Services team aanstuurt. Ze heeft ruim 30 jaar ervaring in de reisbranche en haar inzet voor de persoonlijke ontwikkeling van anderen maakt haar een opvallende verschijning.

Christian-Dahl
Christian Dahl ©BCD

“Mari ziet de potentie in mensen die het niet altijd in zichzelf zien, en vindt manieren om hen te helpen het meeste uit hun competenties te halen. Ze heeft een passie voor de ontwikkeling van mensen en past haar studie in psychologie en menselijk gedrag niet alleen toe op het werk, maar ook in haar vrije tijd”, zegt Christian Dahl, Senior Vice President, People & Culture bij BCD Travel. “Ze zet zich voortdurend in voor de maatschappij, o.a. door de begeleiding van moeders via Sonhando em Familia en hulp aan vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld”.

Gelijke behandeling mannen en vrouwen

Vrouwen op alle niveaus bij BCD komen in aanmerking voor de Women of Distinction Award. Voor elke regio en voor BCD Meeting & Events worden twee genomineerden voorgedragen door HR in samenwerking met de Senior Executive Teams. Uit al deze bijzondere genomineerden werd Afonso als winnaar gekozen door een comité bestaande uit John Snyder, President en CEO van BCD Travel; Kelly Flynn, Vice President Strategic Communications; de winnaar van vorig jaar, Kathy Jackson, Vice President en Executive Chair Sustainability; en Christian Dahl.

John Snyder © BCD Group
John Snyder © BCD Group

“De gelijke behandeling van mannen en vrouwen maakt deel uit van BCD’s bedrijfscultuur. Door succesvolle vrouwen op het gebied van prestaties en innovatie in de schijnwerpers te zetten, willen we andere vrouwen in de organisatie inspireren om hun carrièreambities binnen BCD waar te maken”, aldus John Snyder, President en CEO van BCD.

Bij BCD werken zo’n 13.800 mensen in 109 landen. Wereldwijd bestaat bijna 70% van het huidige personeelsbestand van BCD uit vrouwen. Op directieniveau en hoger is dat 50%.

Het bedrijf heeft eerder prijzen en erkenningen ontvangen voor best practices op het werk, zoals:

  • De 2020 Best Company Awards van Comparably, op het gebied van cultuur, vrouwen en diversiteit.
  • FlexJobs’ lijst van meest flexibele werkgevers van 2020 met een focus op werk-privébalans. BCD staat op nummer 41 van de top 100 beste bedrijven voor flexwerkers en is een van de slechts 20 bedrijven die sinds 2014 jaarlijks op de lijst staan.
  • Forbes magazine’s lijst van Amerika’s beste middelgrote werkgevers van 2019 en Amerika’s topwerkgevers voor vrouwen van 2018.
Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *