Shadow

Het beste van de winter en de lente: lenteskiën in Tirol

Als vanaf medio maart de zon sterker wordt, dan begint op de skihellingen van Tirol het grote genieten. Dit is de mooiste tijd voor de wintersport in het hart van de Alpen. En omdat Pasen in 2015 vroeg valt, is zonneskiën dit winterseizoen extra interessant. 

Sillian, Oost-Tirol. ©Tirol Werbung
Sillian, Oost-Tirol. ©Tirol Werbung

Lenteskiën kent in Tirol een lange traditie. Vanaf medio maart verandert de winter in het hart van de Alpen. Hij verliest zijn harde trekken en alle wintersportfans verheugen zich erop dat de zon de overhand krijgt. De bergen zijn nog steeds door sneeuw bedekt en bieden optimale pisteverhoudingen, terwijl in het dal al de eerste lentebloemen uitkomen.

Lenteskiën met Pasen

Paaszondag valt in 2020 12 april. Dat is een stuk vroeger dan in 2019 toen Pasen eind april viel. Toen viel Pasen samen met de Nederlandse meivakantie, waardoor we voor het eerst in jaren weer eens minstens een week paasvakantie hadden. Dat Pasen in 2020 vroeger valt, vergroot de kans op een paasvakantie met optimale sneeuwcondities, bijvoorbeeld in het gezinsvriendelijke skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Daar gaat op Paaszondag de paashaas met kleine cadeautjes voor de kleinste skiërs op pad. Dat Pasen in 2020 relatief vroeg valt, heeft voor wintersportfans nog een ander belangrijk voordeel. Al vanaf medio maart bieden vrijwel alle Tiroolse vakantieregio’s speciale vakantie-arrangementen voor het lenteskiën aan. Wie niet weg kan in de paasweek, kan ook nog in de weken daarna in Tirol terecht om daar voor de laatste keer over de pistes te glijden. Afhankelijk van de hoogte zijn veel Tiroolse skigebieden tot in mei geopend.

Lenteskiweek geheel privé

In Oost-Tirol hebben kleine verhuurders iets leuks bedacht voor zonneskiërs, geheel onder het motto “zonneskiweek geheel privé”. Dit pakket omvat onder andere de 5-daagse keuzeskipas Ski-Hit Osttirol,een verblijf in een privékamer of appartement, zonnecrème en een gereserveerde zonnestoel op een van de berghutten in Oost-Tirol.

De beste tijd voor toerskiën

In de tweede helft van de winter begint niet alleen voor jonge skiërs de mooiste tijd in de Tiroolse bergen. In koude, heldere nachten bevriest hier de bovenste sneeuwlaag. De warme lentezon verandert deze dunne ijslaag overdag in firnsneeuw die met name optimaal is voor toerskiërs.

Lenteskiën rond de Zugspitze

Een speciale aanbieding voor zonneskiën wordt ook in de Tiroler Zugspitzarena aangeboden. Vanaf 14 maart 2020 tot aan het seizoenseinde half april geldt rond de Zugspitze “vakantie inclusief skipas”. De aanbieding is namelijk inclusief “Top-Snow-Card” van de regio. Deze skipas is geldig voor zowel de Tiroler Zugspitzarena als de skigebieden Garmisch-Partenkirchen en Mittenwald. Een auto heb je hier niet nodig, want de “SchneeExpress”-trein rijdt gratis tussen de skigebieden.

Topevenementen rond afsluiting skiseizoen

In de periode van het zonneskiën vinden in het hart van de Alpen veel evenementen plaats, waarbij op de skipistes het nabije einde van het seizoen wordt gevierd. Van sport en cultuur tot feesten: het aanbod in 2020 is groot en gevarieerd. In St. Anton am Arlberg of Ischgl staat alles in het teken van de sport.  Op 12 april 2020 verzorgt de Duitse ghetto-rapper Sido het Top of the Mountains Easter Concert in Ischgl. Dat concert vindt plaats op de Idalp.  En op 25 april 2020 eindigt het winterseizoen bij de Arlberg met de zogenoemde “Weißer Rausch”. Deze legendarische wedstrijd buiten de pisten tot in het dal is een spektakel voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Het skiseizoen in Ischgl eindigt traditiegetrouw met het Top of the Mountain Closing Concert. Dat vindt plaats op 2 mei 2020. De optredende artiest is nog niet bekend.

Mayrhofen im Zillertal viert het komend jaar weer een hele week feest. Het Snowbombing-Festival heet hier van 13 tot 15 april 2020 feestgangers uit de hele wereld van harte welkom. In het Ötztal wordt in Sölden op ruim 3.000 meter boven de zeespiegel een wijnproeverij (Wein am Berg) georganiseerd waar heerlijke wijnen van gerenommeerde wijnboeren worden geserveerd (23 tot 26 april 2020).
Check voor je gaat lenteskiën in Tirol eerst even de beoordelingen van je hotel.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!