Het beste van de winter en de lente: lenteskiën in Tirol

Geplaatst door Redactie op 27 januari 2015 om 14:20 in de categorie Bestemmingen

Als vanaf medio maart de zon sterker wordt, dan begint op de skihellingen van Tirol het grote genieten. Dit is de mooiste tijd voor de wintersport in het hart van de Alpen. En omdat Pasen in 2015 vroeg valt, is zonneskiën dit winterseizoen extra interessant. 

Sillian, Oost-Tirol. ©Tirol Werbung

Sillian, Oost-Tirol. ©Tirol Werbung

Lenteskiën kent in Tirol een lange traditie. Vanaf medio maart verandert de winter in het hart van de Alpen. Hij verliest zijn harde trekken en alle wintersportfans verheugen zich erop dat de zon de overhand krijgt. De bergen zijn nog steeds door sneeuw bedekt en bieden optimale pisteverhoudingen, terwijl in het dal al de eerste lentebloemen uitkomen.

Lenteskiën met Pasen in 2015

Paaszondag valt, anders dan in de afgelopen jaren, komend seizoen al op 5 april. In veel landen beginnen de paasvakanties daarom al in maart. Hiermee stijgt de kans op een paasvakantie met optimale sneeuwcondities, bijvoorbeeld in het gezinsvriendelijke skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Daar gaat op Paaszondag de paashaas met kleine cadeautjes voor de kleinste skiërs op pad. Dat Pasen in 2015 zo vroeg valt, heeft voor wintersportfans nog een ander belangrijk voordeel. Al vanaf medio maart bieden vrijwel alle Tiroolse vakantieregio’s speciale vakantie-arrangementen voor het lenteskiën aan. Wie niet weg kan in de paasweek, kan ook nog in de weken daarna in Tirol terecht om daar voor de laatste keer over de pistes te glijden. Afhankelijk van de hoogte zijn veel Tiroolse skigebieden tot in mei geopend.

Lenteskiweek geheel privé

200x200 Wintersport

In Oost-Tirol hebben kleine verhuurders iets leuks bedacht voor zonneskiërs, geheel onder het motto “zonneskiweek geheel privé”. Dit pakket omvat onder andere de 5-daagse keuzeskipas Ski-Hit Osttirol,een verblijf in een privékamer of appartement, zonnecrème en een gereserveerde zonnestoel op een van de berghutten in Oost-Tirol.

De beste tijd voor toerskiën

In de tweede helft van de winter begint niet alleen voor jonge skiërs de mooiste tijd in de Tiroolse bergen. In koude, heldere nachten bevriest hier de bovenste sneeuwlaag. De warme lentezon verandert deze dunne ijslaag overdag in firnsneeuw die met name optimaal is voor toerskiërs. Wie eens kennis wil maken met toerskiën, kan tot 10 mei 2015 bijvoorbeeld in het bergwandeldorp Vent in het Ötztal voor rond 280 euro een driedaagse basiscursus volgen.

Lenteskien rond de Zugspitze

Een speciale aanbieding voor zonneskiën wordt ook in de Tiroler Zugspitzarena aangeboden. Vanaf 14 maart 2015 tot aan het seizoenseinde geldt rond de Zugspitze “vakantie inclusief skipas”. De aanbieding is namelijk inclusief “Top-Snow-Card” van de regio. Deze skipas is geldig voor zowel de Tiroler Zugspitzarena als de skigebieden Garmisch-Partenkirchen en Mittenwald. Een auto heb je hier niet nodig, want de “SchneeExpress”-trein rijdt gratis tussen de skigebieden.

Topevenementen rond afsluiting skiseizoen

In de periode van het zonneskiën vinden in het hart van de Alpen veel evenementen plaats, waarbij op de skipistes het nabije einde van het seizoen wordt gevierd. Van sport en cultuur tot feesten: het aanbod in 2015 is groot en gevarieerd. In St. Anton am Arlberg of Ischgl staat alles in het teken van de sport. Van 9 tot 11 april 2015 zijn snowboarders in Ischgl aan het juiste adres. Hier vindt dit winterseizoen namelijk de finale van de World-Rookie-Tour plaats. Een week later, op 18 april, eindigt het winterseizoen bij de Arlberg met de zogenoemde “Weißer Rausch”. Deze legendarische wedstrijd buiten de pisten tot in het dal is een spektakel voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Voor iedereen die zonneskiën met feesten willen combineren, is het traditionele paasconcert op de Idalpe in Ischgl een aanrader. Nog is niet bekend welke superster op 5 april in Ischgl op het podium zal staan. Maar dat het een internationale topact is, dat staat vast.

Mayrhofen im Zillertal viert het komend jaar weer een hele week feest. Het Snowbombing-Festival heet hier van 6 tot 11 april 2015 feestgangers uit de hele wereld van harte welkom. In het Ötztal verovert op 17 april 2015 “Hannibal”met zijn multimedia-show de Rettenbachferner hoog boven Sölden. Een week later wordt er voor gasten op ruim 3.000 meter boven de zeespiegel een wijnproeverij (Wein am Berg) georganiseerd waar heerlijke wijnen van gerenommeerde wijnboeren worden geserveerd (23 tot 26 april 2015).
Check voor je gaat lenteskiën in Tirol eerst even de beoordelingen van je hotel.

Het beste van de winter en de lente: lenteskiën in Tirol
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.